Thursday, 25 April, 2024

Ο υφ. Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης από τα Γιαννιτσά: «Το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι στιγμής»

Παρά την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, όπως και της Έδεσσας και τις πολύ δύσκολες συνθήκες

υπό τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά τη σύσκεψη που διενεργήθηκε σήμερα το απόγευμα με τους διοικητές των Νοσοκομείων του νομού και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου, δήλωσε πως: «Το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι στιγμής».Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης έκανε επισκέψεις από το πρωί της Τρίτης, σε Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας, όπου οι συνθήκες είναι επιβαρυμένες.

Για τα Γιαννιτσά, όπως δήλωσε στον «Λόγο της Πέλλας»: «Προτεραιότητα είναι η προστασία του υγειονομικού προσωπικού διότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, δίνουν μάχη στο νοσοκομείο, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς».Ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος συνοδευόταν και από γιατρούς του νοσοκομείου «Σωτηρία», συνομίλησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου, την μείωση της πίεσης που δέχεται, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης: «Έχουν υπερβάλλει όλοι εαυτόν, η περιοχή δέχεται πίεση το τελευταίο διάστημα, λόγω μεγάλου επιδημιολογικού φόρτου. Έκκληση όλοι να τηρήσουν τα μέτρα, όσο προετοιμασμένο και να είναι το σύστημα υγείας. Υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, όμως χρειάζεται προσοχή από όλους για να μην φτάσουμε σε σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε ασθενείς…”.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ο υφυπουργός είπε πως: «Τα θεωρούμε αβάσιμα… Μία είναι η βάση δεδομένων στη χώρα…».

Για τους θανάτους στην Πέλλα

Δεν είναι ευχάριστο να συγκρίνουμε τις άλλες χώρες με την Ελλάδα, όμως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση… (δείτε περισσότερα στο βίντεο)

Για το αν υπάρχουν κενά και χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού

«Καλύφθηκαν πολλά κενά, με τουλάχιστον 7000 επικουρικό προσωπικό, Υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις, και με τις πρόσφατες κρίσεις θα καλυφθούν κενά και στις ΜΕΘ. Τα αποτελέσματα δείχνουν μία σωστή διαχείριση της πανδημίας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου