Saturday, 18 September, 2021

Παραίτηση «βόμβα» της παθολόγου, Εμμανουηλίας Κεχαγιά από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Η Παθολόγος, Επιμελήτρια Α’ στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Εμμανουηλία Κεχαγιά, υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση της

μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ο «Λόγος της Πέλλας» είχε δημοσιεύσει το προηγούμενο διάστημα, πέραν επιστολών της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙΠ, ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Η λειτουργία των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Πέλλας, ειδικά στα Τμήματα των Παθολογικών Κλινικών, κρέμεται από μια κλωστή!

Είχαμε πρώτοι δημοσιεύσει τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στην Έδεσσα, Στέλιου Δόλγυρα. Ζήτημα δημιουργήθηκε όταν ακολούθησε η παραίτηση  παθολόγου που βρήκε θέση στο Νοσοκομείο της Λαμίας (τόπο καταγωγής) ενώ και άλλη μία παραίτηση παθολόγου, που θα ιδιωτεύσει!

Έτσι, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας, έμεινε μόλις με μία γιατρό.

Η συγκεκριμένη κλινική, αυτή την χρονική περίοδο ήταν αρκετά μάχιμη, λόγω του covid, και τώρα μένει μόλις με μία γιατρό!

Η κατάσταση αυτή, έφερε τη διοίκηση, προ τετελεσμένου και ζητήθηκε να μετακινηθούν δύο παθολόγοι από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών σε αυτό της Έδεσσας, για προσωρινή αναπλήρωση (τρίμηνης διάρκειας) ή τουλάχιστον αυτή είναι η αρχική απόφαση… γιατί κανείς δεν μπορεί να «εγγυηθεί» ότι δεν θα είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν το Νοσοκομείο της Έδεσσας μείνει ακάλυπτο μετά τον Οκτώβριο… (όπου το διάστημα του Φθινοπώρου σίγουρα τα κρούσματα covid θα αυξηθούν, εν προκειμένω και οι νοσηλείες…). Και τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Θα δεχθεί όλη την πίεση το νοσοκομείο των Γιαννιτσών και κάπως έτσι θα έρθει η περαιτέρω αποδυνάμωση της παθολογικής Κλινικής!

Η μία παθολόγος ήδη μετακινήθηκε στην Έδεσσα. Στην περίπτωση της ιατρού Εμμανουηλίας Κεχαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όντας σε άδεια, δεν είχε ενημερωθεί για τη μετακίνηση της και όπως ήταν επόμενο δεν «παρουσιάστηκε»! Κάτι σαν τον στρατό δηλαδή! Δεν έλαβε την απόφαση του ΔΣ της συνεδρίασης, οπότε γυρίζοντας από την άδεια της και πληροφορούμενη τι συνέβαινε, διαπίστωσε ότι δεν ενημέρωσαν εγκαίρως, ως όφειλαν, αντίθετα με εκβιαστικό τρόπο ζητούσαν τη μετακίνηση της και επέρριψαν ευθύνες για αδικαιολόγητη αποχή…

Ο αναπλ. Διοικητής Ευάγγελος Λόγγος, σε επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε σχετικά πως: «Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της αλληλοβοήθειας και της κατανόησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά καιρούς… όποτε χρειάστηκε, το Νοσοκομείο της Έδεσσας, έστειλε γιατρούς στα Γιαννιτσά, όπως για παράδειγμα στη ΜΕΘ covid που κρατήθηκε η λειτουργία της και στο γυναικολογικό-μαιευτικό».

Ο κ. Λόγγος επανέλαβε αρκετές φορές και εξήρε τις ακατάπαυστες προσπάθειες που καταβάλλουν οι παθολόγοι εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο, σημειώνοντας πως η όποια μετακίνηση έπρεπε να γίνει: “Για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη και των δύο νοσοκομείων, σκεπτόμενοι τους ασθενείς… οι παθολόγοι πέρασαν πολλά… συμμερίζομαι την κούραση, την προσπάθεια τους, που ούτε και οι ίδιοι φαντάζονταν ότι θα άντεχαν τόσα,  δεν παραμερίζω το γεγονός ότι έκαναν τεράστιο αγώνα… με πολλές νοσηλείες, αλλά οι διαδοχικές παραιτήσεις στην Έδεσσα, μας αναγκάζουν να έχουμε μετακινήσεις. Κι αν αναλογιστούμε πόσοι χαμένοι πόροι θα υπάρξουν αν έρχεται, πχ το ΕΚΑΒ μόνο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών…”. Επιπλέον, ο αναπλ. διοικητής σημείωσε σε ότι έχει να κάνει με τις παραιτήσεις: “Καμία παραίτηση δεν γίνεται δεκτή από μας, όμως όταν οι ίδιοι οι γιατροί θέλουν να κινηθούν κατά αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε να μείνουν”!

Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο με τη διοίκηση να επιβάλλεται να λύσει άμεσα ζητήματα, αιτώντας από το Υπουργείο Υγείας, προσλήψεις και όχι μετακινήσεις, υποβαθμίζοντας συνεχώς, όχι μόνο το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, αλλά και αυτό της Έδεσσας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου