Thursday, 28 March, 2024

Περιοδεία Διονύση Σταμενίτη στον πρώην Δήμο Κύρρου και στον πρ. Δήμο Βεγορίτιδας

Στα πλαίσια των επαφών και των συναντήσεων που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

την Παρασκευή (22.05.2020) βρέθηκε στον πρώην Δήμο Κύρρου και στον πρώην Δήμο Βεγορίτιδας. Σκοπός των επισκέψεων του Βουλευτή είναι η συνομιλία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον ίδιο προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και να υποβληθούν νέες.


Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής ο Δ. Σταμενίτης βρέθηκε στα χωριά της Αραβησσού, του Παλαιού και Νέου Μυλοτόπου ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τα χωριά Παναγίτσα και Άρνισσα.


Οι επισκέψεις αυτές ήταν μια ευκαιρία να συνομιλήσει με διοικήσεις και μέλη Συνεταιριστικών Οργανώσεων καθώς και με μεμονωμένους παραγωγούς σχετικά με τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού αλλά και των προβλημάτων που σχετίζονται με τις εμφανείς πια αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες.
Σχετικά με την επίσκεψη του ο Βουλευτής δήλωσε: «Η άρση των περιοριστικών μέτρων μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα. Ο Νομός μας είναι ένας τόπος με τεράστια παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, τόσο σε καλλιεργητικό επίπεδο όσο και σε μεταποιητικό. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε μέσα από τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε να στηρίξουμε έμπρακτα το εισόδημα των παραγωγών από τη μια και να δώσουμε ώθηση στην μεταποιητική δραστηριότητα από την άλλη, από όπου και προκύπτουν πολλά οικονομικά οφέλη για την περιοχή. Συνάντησα παραγωγούς, διοικήσεις και μέλη συνεταιρισμών και όλοι συμφωνούμε στην ανάγκη που υπάρχει για επανασχεδιασμό των πολιτικών για την αγροτική ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ εργάζεται εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση διορθώνοντας αστοχίες του παρελθόντος. Έχουμε σαφώς αρκετή δουλειά μπροστά μας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η εμφάνιση της νόσου COVID-19 και η λήψη των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου