Sunday, 7 July, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προσοχή! Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης που απευθύνεται σε προμηθευτές της ΠΕ Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Εφιστούμε την προσοχή στους προμηθευτές της ΠΕ Πέλλας να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους»

Σε εξέλιξη βρίσκεται τηλεφωνική απάτη που στοχεύει στην παραπλάνηση και εξαπάτηση επιχειρηματιών που συνεργάζονται με δημόσιους φορείς και, ειδικότερα, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Οι οικονομικές υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας, όπως και άλλων δημόσιων φορέων της χώρας, έχουν γίνει, τις τελευταίες ημέρες, δέκτες καταγγελιών που αφορούν απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι, προσποιούμενοι υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας, επικοινωνούν με δικαιούχους χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία αντλούν από τη «Διαύγεια» και τους ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου, υποτίθεται, να τους καταθέσουν χρήματα. Στη συνέχεια, ακολουθούν διάφορες στρατηγικές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, είτε τους ζητούν να καταβάλλουν κάποιο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που τους δίνουν.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται περί απάτης, καθώς οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν καταχωρημένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αναδόχων και συνεργατών τους και ουδέποτε ζητούνται τηλεφωνικά αυτά τα στοιχεία. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ζητηθούν οι κωδικοί των τραπεζικών λογαριασμών δικαιούχων. Όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφενός να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας και, επίσης, να ενημερώνουν και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Να σημειώσουμε ότι οι κλήσεις προέρχονται συνήθως από αριθμούς κινητών τηλεφώνων τους οποίους μπορούν να σημειώνουν, για την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και διερεύνηση των υποθέσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.