Wednesday, 22 March, 2023

Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης. Εκδήλωση για τους πρώτους 5 μήνες λειτουργίας του

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 εκδήλωση

με θέμα «Οι πρώτοι 5 μήνες λειτουργίας του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης-Απολογισμός & Παρουσίαση του σχολείου» σε συνδιοργάνωση με τη Δ.Δ.Ε Πέλλας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γ.Γ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ Γεώργιος Βούτσινος.

Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν.Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Μπαχαράκης Θωμάς, ο Αν.Διευθυντής Δ.Δ.Ε Πέλλας Δ. Γερεμτζές, η Αν. Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Πέλλας Β. Βυρώζη, ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης Χρ. Παπαδόπουλος και Διευθυντές σχολικών μονάδων του Δήμου Πέλλας.

Από την τοπική Αυτοδιοίκηση παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Τζαμτζής Ιορδάνης, ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Γρ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ενότητας Κρύας Βρύσης Π. Σεραϊδης, από την τοπική κοινότητα Κρύας Βρύσης Λ. Αμιτζόγλου, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  Γιαννιτσών Στ. Γκαδάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Θεοδωρίδης και Λυσ. Αμιτζόγλου (τέως Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης).

Ακόμη, μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι Βουλευτές του Νομού μας Λ. Βασιλειάδης, Δ. Σταμενίτης

Ο Γ.Γ κ. Βούτσινος περιηγήθηκε στους χώρους και τις αίθουσες του σχολείου. Σε μία από αυτές, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα νέα μαθήματα της Α’ Τάξης σχετικά με την προσωπική τους γνώμη για την υλοποίηση της διαθεματικότητας και της συνεργασίας μεταξύ καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων. Επιπρόσθετα, απευθύνθηκε και στους μαθητές του τμήματος της Α΄Τάξης του Π.ΕΠΑΛ ρωτώντας τους για τη φύση και το περιεχόμενο των νέων μαθημάτων σπουδών, λαμβάνοντας απαντήσεις ενθουσιασμού από το σύνολο των παιδιών.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου, απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παριστάμενους. Κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στα Πρότυπα ΕΠΑΛ, την ίδρυσή τους και την προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης της  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ξεκινώντας από τα Πρότυπα ΕΠΑΛ., μέσω των οποίων θα διαχυθούν όλες οι καλές πρακτικές σε όλα τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ της χώρας,Μίλησε για τις καινοτομίες που υλοποιούνται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ καθώς και στη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο κάθε ένα από τα συνολικά 25 σε όλη την χώρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Διευθύντριας του Π.ΠΕΠΑΛ Λ. Παπαδοπούλου για το νομοθετικό πλαίσιο των Π.ΠΕΠΑΛ, τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης, τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του νέου και καινοτόμου προγράμματος σπουδών της Α΄Τάξης καθώς και του καινοτόμου προγράμματος Σπουδών των μαθημάτων, των τομέων της Β΄τάξης. Στην παρουσίασή της η Διευθύντρια αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις και τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη αλλά και στους τρόπους επίλυσης αυτών, κυρίως κατά την εφαρμογή και την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Σπουδών. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τον νέο θεσμό όλοι οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου. Τέλος, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησε το σχολείο μέχρι σήμερα.Ο επόμενος ομιλητής, Λαμπρινός Αθανάσιος Άγγελος, μαθητής της Α΄τάξης αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε μαζί με τους γονείς του το Π.ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, κατέθεσε την εμπειρία του από τα μαθήματα που παρακολουθεί τονίζοντας ότι η δωρεάν μετακίνησή του από τον τόπο διαμονής του -που είναι τα Γιαννιτσά-προς το σχολείο, διευκολύνει και ενισχύει θετικά την αρχική του επιλογή να φοιτήσει στο Π.ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης.

Στην συνέχεια η Εκπαιδευτικός του σχολείου Ολγα Γερακοπούλου, παρουσίασε την πορεία των 6 νέων διαθεματικών μαθημάτων της Α΄τάξης μέσα από τις ομαδικές εργασίες των μαθητών , καταθέτοντας ταυτόχρονα τις γνώμες και τις απόψεις όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται τόσο με τα νέα αυτά μαθήματα όσο και γενικά με το Π.ΠΕΠΑΛ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις όσων συμμετείχαν και κυρίως με την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που εξέφρασε ο Γ.Γ κος Βούτσινος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά την ικανοποίηση του, να βλέπει από κοντά την έναρξη και υλοποίηση ενός νέου θεσμού να παίρνει μορφή, γεμίζοντάς τον με χαρά και αισιοδοξία, κάτι που ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά σε εισήγησή του και την επόμενη μέρα σε άλλη εκδήλωση.

Η Δ/ντρια Παπαδοπούλου Λεμονιά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου