Wednesday, 4 August, 2021

«Σαφάρι» ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα τα Χριστούγεννα – Σε διόδια, κεντρικές οδούς και σπίτια!

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, με επίγεια και εναέρια μέσα (drones) έχουν «επιστρατευθεί» στη μεγάλη επιχείρηση, που στόχο έχει να αποτραπούν οι επικίνδυνες συναθροίσεις και οι γιορτές να μην εξελιχθούν σε ένα μαζικό γεγονός υπερ-μεταδόσεων του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρά τη μεγάλη κίνηση που παρατηρήθηκε, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών συμμορφώθηκε χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, στην οδηγία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 και έπειτα. Εκτός από τα κέντρα και τις εισόδους-εξόδους των μεγάλων πόλεων, οι έλεγχοι των αστυνομικών επικεντρώνονται στα διόδια, σε σταθμούς ΚΤΕΛ και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται, όμως ισχύουν 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Τα μέτρα για το τραπέζι των Χριστουγέννων
Εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι πέρα από τους ελέγχους στο οδικό δίκτυο και τους σταθμούς μέσων μεταφοράς, αν χρειαστεί-και έπειτα από σχετική καταγγελία- θα φτάνουν μέχρι και το κατώφλι των πολυκατοικιών, για να επιβεβαιώσουν ότι τηρείται το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστουγέννων απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6, τόσο για τη μετάβαση όσο και για την επιστροφή. Στο αυτοκίνητο μπορούν να είναι έως δυο ενήλικες, μόνοι ή με ανήλικα τέκνα, και θα πρέπει να φορούν μάσκες.
Πότε θα γίνονται έλεγχοι σε σπίτια
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η αστυνομία σκοπεύει να κάνει πολύ αυστηρούς ελέγχους και στα σπίτια. «Θα υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να δώσει εντολές να κάνουν έλεγχο για πάρτι», τόνισε.
«Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους, όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη Δευτέρα. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν», κατέληξε.
Αυστηροί έλεγχοι και στα διόδια
Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ και σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.
Όπως άλλωστε σημείωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα, τότε η Πρωτοχρονιά θα γίνει με πιο αυστηρά μέτρα.
Πιθανή η διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς άξονες
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μέχρι τις 22.00 το βράδυ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5.00 το πρωί επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου