Friday, 29 March, 2024

Συνάντηση Δ. Σταμενίτη με την Ειδική Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους για θέματα του πτωχευτικού νόμου

Ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου συζήτησαν σε συνάντηση τους ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης

και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, Μαριαλένα Αθανασοπούλου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 09 Μαΐου 2022.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης στάθηκε στην αναγκαιότητα να διευρυνθούν τα είδη των οφειλών που προβλέπονται από τον πτωχευτικό νόμο και συγκεκριμένα πρότεινε να ενταχθούν σε αυτόν και οι οφειλές που αφορούν στην ενέργεια, αλλά και προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως σημείωσε ο Βουλευτής, πράγματι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μεγάλη βελτίωση στις διαδικασίες ένταξης των οφειλετών στον πτωχευτικό νόμο, γεγονός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ιδιωτικού χρέους. Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από την Ειδική Γραμματέα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υφιστάμενων δεσμεύσεων των τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς του πτωχευτικού νόμου.

Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οι προτάσεις που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με σκοπό την εξυπηρέτηση της βασικής στόχευσης της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από το να λύσει το μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου