Thursday, 28 March, 2024

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνεργασία στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα και τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Κώστα Κούγκα για τη δρομολόγηση των διαδικασιών ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (Γυμνάσιο – Λύκειο), σε συνέχεια προηγούμενων επαφών της, τόσο με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και  τον Ειδικό Γραμματέα, όσο και με τον Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα.

Όπως είναι γνωστό, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι το μοναδικό σχολείο του Νομού Πέλλας το οποίο στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε λυόμενες κατασκευές με πάνελ αλουμινίου και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι απολύτως ακατάλληλες για τη στέγαση των αναγκών του, διότι είναι ενεργοβόρες, θερμαίνονται με κλιματιστικά μηχανήματα, υπάρχει ελλιπής ηχομόνωση, η μέγιστη χωρητικότητα της αίθουσας διδασκαλίας είναι 16 άτομα, υπάρχει υποτυπώδης αίθουσα εκδηλώσεων, απουσιάζει ο χώρος εστίασης που προβλέπεται για τα Μουσικά Σχολεία και για όλους αυτούς τους λόγους το υφιστάμενο σχολείο κρίνεται απολύτως ακατάλληλο και καθίσταται επιτακτική η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Μάλιστα, αν καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες, την επόμενη τετραετία υπάρχει πρόβλεψη οι μαθητές  του Μουσικού Σχολείου να υπερβούν και τους 300 (50 μαθητές ανά τάξη) γεγονός που καθιστά το σχολείο βιώσιμο και έτοιμο να ικανοποιήσει όλους του τους στόχους.

Η κ. Τζάκρη και ο κ. Κούγκας ενημέρωσαν τον κ. Μαντζούφα ότι έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας και έχει κρίνει κατάλληλη την έκταση που προτείνεται από τον Δήμο Πέλλας για την χωροθέτηση και δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού για την ανέγερση του Διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Πρόκειται για έκταση που γειτνιάζει με την σχολική μονάδα στην οποία στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο σήμερα, έχει συνολικό εμβαδόν 73.830 τ.μ. και βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης Γιαννιτσών χαρακτηριζόμενη ως σχολική στέγη με απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας περί έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Γιαννιτσών Ν. Πέλλας, την οποία και υπέβαλαν στον κ. Μαντζούφα.

Στην σύσκεψη καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι σε αυτήν αποσαφηνίστηκε ότι φορέας υλοποίησης του έργου θα να είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας θα δώσει κτιριολογικές προδιαγραφές για την ανέγερση του Διδακτηρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου