Saturday, 27 July, 2024

Σχολή Γονέων από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας

Στο Παλαιό Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση από τον τομέα της ”Σχολής Γονέων”

του συλλόγου το Σάββατο, 27-1-24, με θέμα την Παιδεία και κεντρικό τίτλο: «Η Παιδεία του Γένους από το χθες στο σήμερα».

Την εκδήλωση, εκτός των άλλων, παρακολούθησαν οι: Ιωάννης Τσακίρης Αντιδήμαρχος Δήμου Έδεσσας, Ζωή Αγγέλου και Φίλιππος Γκιούρος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Έδεσσας Δημήτριος Επεσλίδης, εκπρόσωπος της διοίκησης πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Πέλλας και ο αντιπρόεδρος Φ.Σ.Ε. “Μέγας Αλέξανδρος” Ηλίας Ιακωβάκης.

Οι αξιόλογοι ομιλητές, Τσίναλης Κοσμάς, Δάσκαλος, Σάρμα Δήμητρα/Φιλόλογος, Αντωνιάδου Δέσποινα, Νηπιαγωγός και Γαβριηλίδης Κων/νος, Μαθητής Λυκείου, αφού έκαναν μια αναφορά στο παρελθόν, κατέθεσαν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την παρεχόμενη Παιδεία σήμερα και την ανάγκη αυτή να αποχτήσει νέο περιεχόμενο, βασισμένο στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση του Γένους μας, ξεκινώντας από το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, την Οικογένεια, φτάνοντας στους νέους μας, μια και αυτοί, κατά τον Άγιο Νεκτάριο, έχουν να εκπληρώσουν μια αποστολή: Να ξαναγίνουν το Φως της Οικουμένης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου