Thursday, 28 March, 2024

Σύγκρουση οχημάτων στο Δαμιανό, λόγω… λακκούβας! Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

Το βράδυ του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου , λίγο μετά τις 20:00, σημειώθηκε σύγκρουση οχημάτων – κατά τις πληροφορίες μας

τριών ΙΧ – τεσσάρων αναφέρει το pellanet, από όπου και οι φωτογραφίες, πριν την είσοδο του Δαμιανού, στην επ. οδό Γιαννιτσών-Γουμένισσας. Οι οδηγοί για να αποφύγουν να πέσουν μέσα στη λακκούβα, έχει δημιουργηθεί στην ουσία μία τεράστια τρύπα, που αν πέσει όχημα θα… θαφτεί ολόκληρο, προσέκρουσαν μεταξύ τους!

Η Τροχαία Γιαννιτσών που επιλήφθηκε του συμβάντος, όπως είναι φυσικό και επόμενο δεν έχει αρμοδιότητα να κλείσει τις λακκούβες ή να φτιάξει το τμήμα του δρόμου και τοποθέτησε κώνους, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί που διέρχονται του σημείου…

Το ζήτημα αφορά τον δήμο και την αρμόδια Αντιδημαρχία που πρέπει να επιληφθούν της ασφαλτόστρωσης- και όχι με «μπαλώματα»- ρίξαμε λίγη πίσσα και φύγαμε… προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι οδηγοί! Στο χθεσινοβραδινό, αν κάποιος από τους οδηγούς είχε πιο ανεπτυγμένη ταχύτητα, θα μπορούσε να είναι σοβαρό έως και θανατηφόρο. Ποιος θα καλύψει και θα δικαιολογήσει τι; Μετά από 9 χρόνια στην εξουσία της δημοτικής αρχής, όλοι οι δρόμοι του δήμου Πέλλας είναι σαν… κρατήρες στη Σελήνη! Καιρός είναι να αρχίσουν οι πολίτες να βλέπουν έργα βελτίωσης της καθημερινότητας και δη της ασφαλτόστρωσης των οδών, πάνω  από όλα για ασφαλή οδήγηση.

Πρόκληση τροχαίου από υπαιτιότητα του δήμου, τι επιφέρει 

Να σημειώσουμε πως η Παράλειψη τοποθέτησης πινακίδας αναγγελίας κινδύνου ή άλλη σήμανση του Κ.Ο.Κ. (άρθρ. 9, 10 ΚΟΚ) είναι Αστική ευθύνη του Δήμου. Οι ΟΤΑ ευθύνονται μεταξύ άλλων όταν παραλείπονται τα ιδιαίτερα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις που προσιδιάζουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και προσδιορίζονται από την κείμενη εν γένει νομοθεσία, τους οικείους κανονισμούς, τα διδάγματα της κοινής πείρας και τις αρχές της καλής πίστεως.

Αρκεί η στοιχειοθέτηση της ευθύνης του Δήμου, χωρίς να απαιτείται και η διαπίστωση πταίσματος οργάνου αυτών. Δεν αποκλείεται η ευθύνη του ΟΤΑ από την ύπαρξη της συνυπαιτιότητας του ζημιωθέντος, εφόσον δεν διακόπτεται η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ παρανομίας και ζημίας. Το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει εκτός από αποζημίωση και εύλογη χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου