Tuesday, 3 August, 2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Κανονικά, χωρίς μειώσεις, γιατί ο Μητσοτάκης “βλέπει” πως λεφτά υπάρχουν!

Άνοιξε την Παρασκευή η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Για το πώς δεν ενδιαφέρεται κανείς από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αλλά τα ποσά παραμένουν ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις κατηγοριών-κυβικών, έχουν και αυξήσεις, όπως θα εξακολουθήσει να ισχύει το πρόστιμο στο 100% των τελών, αν δεν πληρωθούν εγκαίρως! Από που χωρίς εργασία, κύριοι; Το 80% του λαού σας κύριοι, κάθεται! Γιατί το επιβάλλατε εσείς. Και γιατί εφόσον είμαστε κλεισμένοι μέσα, όχι από επιλογή, αλλά κατόπιν δική σας απόφασης και δεν κυκλοφορούμε τα οχήματα μας και σε αυτή την καραντίνα και στην προηγούμενη, δηλαδή τα οχήματα σε ακινησία 4 μήνες; Ξέρουμε δεν σας ενδιαφέρει τώρα… αλλά σύντομα, την ώρα της κάλπης θα σας νοιάζει! Και ξέρετε ο καιρός μπορεί για μας τους απλούς πολίτες να περνάει αργά εφόσον οι τσέπες είναι άδειες, για σας θα περάσει γρήγορα και μετά θα είναι.. βασανιστικά…
Σαφώς, αν σκεφτούμε πως λίγες ημέρες μετά την κορυφαία δήλωση του πρωθυπουργού στην προαναγγελία του 2ου καθολικού lockdown ότι δείχνει κατανόηση σε όσους πολίτες είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, τι να πει κανείς! Ξέρετε δεν είμαστε όλοι εισοδηματίες. Ζούμε με τα χρήματα της εργασίας μας! Μη νιώσετε έκπληξη κάποιοι. Ναι είναι αλήθεια, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται και λαϊκό ίσως στα αυτάκια σας! Από αυτά ζούμε! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια το αποτέλειωσε, δείχνοντας ότι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στη χώρα που κυβερνά, καθώς μιλώντας στον δημοσιογράφο John Defterios για το 5ο EU-Arab World Summit, δήλωσε πως:
«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει»!
Επειδή είναι προφανές πως ο «κόσμος» στον οποίο αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι της αναστολής σύμβασης, των 500 και 700 ευρώ (αν τα δικαιούνται ή αν τους τα δώσουν…), οι επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο και δεν έχουν ούτε ασφάλιση, οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 330 ευρώ, οι άνεργοι της καραντίνας και της κρίσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την πανδημία, τότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο μυαλό του έχει την ελίτ που εκπροσωπεί σε πολιτικό επίπεδο και μόνο. Οι υπόλοιποι “κοινοί” άνθρωποι που περιμένετε από αυτούς την ψήφο τους, πληροφοριακά, δεν έχουν να αγοράσουν τα βασικά, έχουν έξοδα ενοικίων, ΔΕΗ, κλπ. Ναι, όλα τρέχουν και τίποτα δεν μειώνεται… 
Τώρα στην ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων και τι συνεπάγεται: Ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Πώς θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας
Το φετινό ειδοποιητήριο, που είναι διαθέσιμο από το απόγευμα της Παρασκευής για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.
Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.
Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία,
αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών
Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.
Πώς γίνεται η εκτύπωση για τα τέλη κυκλοφορίας
Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες-οχήματα-τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
Επιχειρήσεις-φορολογικές υπηρεσίες-οχήματα-τέλη κυκλοφορίας με
κωδικούς TAXISnet.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες-οχήματα-τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις-φορολογικές υπηρεσίες-οχήματα-τέλη κυκλοφορίας χωρίς
κωδικούς TAXISnet.
Τα πρόστιμα
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο, εκτός βέβαια από αυτούς που θα καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία (παράταση σίγουρα θα δοθεί με αυτές τις καταστάσεις, τουλάχιστον δύο εβδομάδων, το θέμα είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις).
Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
Παράδειγμα: Εάν σε όχημα προβλέπεται ποσό καταβολής τελών κυκλοφορίας ύψους 120 ευρώ, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το ποσό αυτό. Άρα ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα πληρώσει συνολικά ποσό ύψους 240 ευρώ (120+120=240 ευρώ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου