Wednesday, 28 July, 2021

Τι φροντίζει από τώρα η κυβέρνηση εν όψει νέου lockdown – Ακαταδίωκτο και υποχρεωτικότητα

Άρθρο από το capital και dimokratianews: Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο. Μάλιστα η κυβέρνηση φροντίζει

από τώρα να φορτώσει στους ανεμβολίαστους την αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων, ώστε να αποσείσει από πάνω της τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της επιδημίας. Φυσικά δεν θα διστάσει καθόλου να βάλει τους πολίτες να συγκρουστούν μεταξύ τους αφού θα έχει φροντίσει προηγουμένως να τους διχάσει σε «εμβολιασμένους» και «ψεκασμένους». Όπως έχουν παραδεχτεί επανειλημμένα γιατροί σε όλο τον κόσμο, οι εμβολιασμένοι μπορούν να φέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν, και μάλιστα τον ωθούν συνεχώς προς νέες μεταλλάξεις.
Άρα ήδη με το άνοιγμα του τουρισμού σε εκατομμύρια εμβολιασμένους από το εξωτερικό, η κυβέρνηση πιθανότατα θα εισάγει το 4ο κύμα κορωνοϊού τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν μάλιστα αποφασίσει να απαλλάξει τους εμβολιασμένους από την υποχρέωση των self test τον Ιούλιο (όπως φημολογείται) και τους επιτρέψει να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν αποστάσεις, θα τους καταστήσει ουσιαστικά κινητές βόμβες υπερμετάδοσης του ιού που θα βλάψουν τους πάντες – εμβολιασμένους και μη. Με τη διαχείριση της επιδημίας που κάνει η κυβέρνηση ίσως να μην έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα. Θεωρώ ότι το 2022 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματικά φως στην άκρη του τούνελ από το 2023. Αυτό όμως που μου έχει κάνει την πιο αλγεινή εντύπωση τον καιρό της επιδημίας είναι η απογοητευτική γύμνια του προβεβλημένου από τα ΜΜΕ επιστημονικού δυναμικού της πατρίδας μας. Στην ευρωπαϊκή μπανανία που λέγεται Ελλάδα, δεν κρίνεται σκόπιμο να γίνονται κλινικές έρευνες. Δεν γίνονται έλεγχοι σε εμβόλια, και δεν μελετούνται ιοί. Δεν γίνεται τίποτα απολύτως που να θωρακίζει επιστημονικά το κοινωνικό σύνολο. Ζούμε σε μια χώρα παραιτημένη από την προσπάθεια, οκνηρή, παθητικό θεατή των εξελίξεων, που όχι μόνο περιμένει να θρέψει τους κατοίκους της με εισαγόμενες πατάτες, όσπρια και κρέας αλλά και να προστατεύσει την υγεία τους με εισαγόμενα εμβόλια και φάρμακα για την καταλληλότητα των οποίων μάλιστα υιοθετεί άκριτα ό,τι πουν τα ξένα κράτη. Απορώ πραγματικά τι ρόλο παίζει ο ΕΟΦ και γιατί εξακολουθούμε να πληρώνουμε ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να ελέγξουν απολύτως τίποτα, και απλώς εγκρίνουν ό,τι τους πουν οι αντίστοιχοι ξένοι οργανισμοί.
Από την υπερπληθώρα επιστημόνων που παράγουν κάθε χρόνο τα ελληνικά πανεπιστήμια, οι καλύτεροι φεύγουν στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι δουλεύουν σε σουβλατζίδικα ή καταλήγουν να χτυπάνε σφραγίδες στο δημόσιο. Αυτοί που δηλώνουν «ειδικοί» στην Ελλάδα είναι δημόσιοι υπάλληλοι του χειρίστου είδους που, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις και τους πανεπιστημιακούς τίτλους τους, ξέρουν μόνο να ενθυλακώνουν γενναίες επιχορηγήσεις από φαρμακευτικές εταιρείες για δήθεν έρευνες που κάνουν. Η επιστημονική συνεισφορά τους εξαντλείται στο να μπαίνουν απλώς στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να μεταφράζουν ό,τι κουταμάρα λέει αυτός. Σε 1,5 χρόνο το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν μεταφράσεις από πράγματα που λένε άλλοι και να επιβάλουν αποτυχημένες καραντίνες μεσαιωνικού τύπου. Τα lockdown θα μπορούσε να τα σκεφτεί και να τα προτείνει και οποιοσδήποτε άσχετος με την Ιατρική, δεν ήταν ανάγκη να φάει κανείς 20-25 χρόνια στα θρανία για να γίνει λοιμωξιολόγος και να εισηγείται τέτοιες ανοησίες.
Οι σοβαροί επιστήμονες δεν κρύβονται πίσω από νόμους περί ακαταδίωκτου. Είναι σίγουροι για την επιστήμη τους, και δεν αντιφάσκουν λέγοντας άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Επίσης, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους διότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ακαταδίωκτο θέλουν να έχουν οι τσαρλατάνοι και οι απατεώνες.
Από: capital.gr-Stirlitz
Το dimokratianews.gr επίσης κάνει λόγο για την κυβέρνηση που καταπατά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα με τον Στέλιο Πέτσα, να λέει: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για κάποιους λόγους θα πρέπει να μετακινούνται από αυτή τη θέση, αυτό είναι ξεκάθαρο»… Όπως εξηγεί αυτός ο κυβερνητικός αδάμας, «προσωπικά, δεν είμαι υπέρ μιας σκληρής άποψης περί απόλυσης, για παράδειγμα, ούτε και η κυβέρνηση είναι. (σ.σ.: το προανήγγειλε κι αυτό ο συνήθης προπέτης Αδ. Γεωργιάδης…) Το υφιστάμενο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, πάντως, οι αλλαγές οι οποίες έρχονται και οι οδηγίες που βλέπουμε ότι ακολουθούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και παντού στον κόσμο δείχνουν ότι τέτοια θέματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με ευελιξία». 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου