Friday, 30 October, 2020

Το ταξίδι στις Βρυξέλλες ευνόησε τελικά τον δήμο Πέλλας;

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πέλλας, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Α. Καραμπατζάκης ρώτησε τον κ. Κερασόπουλο της συμπολίτευσης

για την εμπειρία που είχε και τι αποκόμισε από την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, ένα ταξίδι που εγκρίθηκε από το Σώμα στη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η  μετάβαση του Δ.Σ Π. Κερασόπουλου και μίας υπάλληλου του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εξηγώντας στη συνέχεια στη ”Διαύγεια” κατά λέξη:

“Ο Δήμος Πέλλας ανήκει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Αστικής Ασφάλειας όπου είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του (EFUS). Η ετήσια συνεδρίαση αυτού του συμβουλίου γίνεται… ετησίως (προφανώς, ειδάλλως θα ήταν μηνιαία… ή ότι άλλο) στα πλαίσια… ”κάποιου” συνεδρίου που έχει σχέση με το αντικείμενο του δικτύου!

Αυτά ακριβώς αναφέρονται. Και συνεχίζει η αναφορά στη ”Διαύγεια”:

“Έτσι τα μέλη έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν επί του θέματος του συνεδρίου που διοργανώνεται τις ίδιες ημέρες που γίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο. Στα πλαίσια του προγράμματος IMPULSE (IMPROVING POLICE-POPULATION UNDESTANTING FPR LOCAL SECURITY) – βελτίωση των σχέσεων της Αστυνομίας και των πολιτών ως θέμα της Αστικής Ασφάλειας θα διεξαχθεί συνέδριο στις Βρυξέλλες 16 -17 Νοεμβρίου 2015 όπου θα παρουσιαστούν εμπειρίες και απόψεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από άλλες χώρες όπως ο Καναδάς από ειδικούς στον τομέα της Εγκληματολογίας. Στο κλείσιμο  αυτού του συνεδρίου θα λάβει χώρα και το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού το Δικτύου όπου ο Δήμος Πέλλας είναι μέλος αυτού και θα γίνει αναφορά στα πεπραγμένα, στην τρέχουσα κατάσταση και τις ευκαιρίες που θα προκύψουν τα επόμενα έτη σε σχέση με την αστική ασφάλεια”.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε! Στα πλαίσια του συνεδρίου λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε και μετά το πέρας αυτού, έγινε ένα άλλο συνέδριο, που εκεί συμμετείχε ο δήμος Πέλλας!

Για όλα αυτά δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά πέρα από γενικολογίες για το τι συζητήθηκε έστω στο… δευτερεύον συνέδριο που συμμετείχαν τα δύο μέλη του δήμου. Και σημασία δεν έχει ποιος ή ποιοι πήγαν, αλλά ο σκοπός.

Εντύπωση προκαλούν φυσικά όλα αυτά συν το γεγονός ότι το συνέδριο ήταν διήμερο, ο δήμος θα συμμετείχε μόνο με το κλείσιμο τη δεύτερη ημέρα (17 Νοεμβρίου δηλαδή) όμως η αναχώρηση έγινε στις 15 Νοεμβρίου και η επιστροφή 18 Νοεμβρίου.

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δε βρήκαν εισιτήρια για δύο ημέρες και το έκαναν… τετραήμερο!

Επίσης, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβάρυναν το Δήμο.

Στο τιμολόγιο για τη μετακίνηση φαίνεται ότι στοίχισε 1.117 ευρώ…

Να υπήρχε και προβολή της Πέλλας ή ενημέρωση και κάποια συμπεράσματα ή προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν εν καιρώ στο δήμο, θα λέγαμε χαλάλι! Εδώ τραπέζωσαν 90 άτομα στις 20/11 για τα εγκαίνια έκθεσης και στοίχισε 900 ευρώ!

Όχι όμως να εισπράττεται η απάντηση του δημάρχου: «Θα έπρεπε να μας χειροκροτάτε που πήγαμε και όχι να κάνετε μικροπολιτική»! προς την αντιπολίτευση.

Οπότε τα χειροκροτήματα στις εκδηλώσεις και στα πανηγύρια. Να μας πείτε αν ευνόησε το συγκεκριμένο τον δήμο και ποια τα αποτελέσματα. Ποιο ήταν τελικά το όφελος για τους πολίτες του δήμου; Η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν έχει υποχρέωση προς τους πολίτες να ενημερώνει για τις κινήσεις της, παρά να δίνει αλαζονικές απαντήσεις; Αν δε ρωτούσε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης δε θα μαθαίναμε καν ότι πραγματοποιήθηκε το ταξίδι ή θα το βλέπαμε στη ‘’Διαύγεια’’.

Αυτό πράττουν από όσο γνωρίζουμε από τη συμμετοχή μας σε όλα τα συμβούλια του νομού, στους άλλους τρεις δήμους. Στο δήμο Αλμωπίας πρώτο θέμα κάθε μήνα στην ημερήσια διάταξη είναι η ενημέρωση του δημάρχου για τα πεπραγμένα… όπως και στη Σκύδρα και την Έδεσσα.

Σεβασμός στα λεφτά του δημότη που περιμένει ουσιαστικά έργα και όχι τραπέζια και ταξίδια άνευ λόγου και ουσίας…

Χ.Π.

Το ταξίδι στις Βρυξέλλες ευνόησε τελικά τον δήμο Πέλλας;

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου