Thursday, 28 March, 2024

Τρεις επιπλέον αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο Έδεσσας – 93 οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid

Με πρωτοβουλία της 3ης ΥΠΕ, το Νοσοκομείο της Έδεσσας θα παραλάβει τρεις επιπλέον αναπνευστήρες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν

για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Νοσοκομείο αποκτά συνολικά 9 κλίνες ΜΕΘ, στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν άνθρωποι. Ωστόσο, γιατροί του Νοσοκομείου, μας τόνισαν, ότι πέρα από όλα αυτά, ευελπιστούν ότι αυτή θα είναι η τελευταία όπου υπάρχουν τα έντονα συμπτώματα και οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο της Εδεσσας.

Μέχρι όμως, να πέσει το ιικό φορτίο, θα πρέπει να δοθεί η προτεραιότητα στην Έδεσσα, για να μεταφέρει τους βαριά ασθενείς στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή όπου αλλού υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Και αυτό, για να μπορεί το Νοσοκομείο να ανασαίνει, με την λογική ότι θα έχει μόνο τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία (ομαλή επάνοδος λειτουργίας). Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 93 άτομα που είναι θετικά στον covid, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, τα 15 από αυτά βρίσκονται σε οριακό σημείο. Σε ότι αφορά τις ηλικίες, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται άτομα από 35-80 ετών!

Στο μεταξύ, αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, νοσηλεύονται 13 άτομα που είναι θετικά στον covid και κάνουν αιμοκάθαρση. Τα περιστατικά αυτά, είτε είναι μακροχρόνιοι ασθενείς, είτε μπήκαν τώρα, είτε έχουν έρθει από ιδιωτικές κλινικές. Για τους συγκεκριμένους λειτουργεί και τρίτη βάρδια.

Σε αυτή υπάρχουν μόνο οι θετικοί. Μόλις ολοκληρώνεται η αιμοκάθαρση, αποστειρώνονται τα πάντα, προκειμένου μετά να λειτουργήσει η βάρδια με τους αρνητικούς. Συνολικά 70 άτομα κάθε εβδομάδα μεταβαίνουν για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο.  

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου