Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χιονοδρομικό κέντρο Βόρα: Αισιοδοξία για την επαναλειτουργία – Μακριά όσο είναι κλειστά

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, στερούνται αυτή την περίοδο το βουνό και το σκι, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον covid.
Στερούνται όμως, των εσόδων και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τα Χιονοδρομικά Κέντρα, όπως και το χωριό του Αγίου Αθανασίου με τους οικιστές και τα καταστήματα υγεονομικού ενδιαφέροντος…
Οι φωτογραφίες είναι σημερινές, από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν.
Πολύ χιόνι σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο, που είναι όμως έρημο από τον κόσμο!
Η ΕΤΑΔ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) εξέδωσε ανακοίνωση για τη διάσωση δύο χιονοδρόμων από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και προς… γνώση και συμμόρφωση αφορά και το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν:
Δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό του Παρνασσού έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων μέχρι να εντοπιστούν και πάλι σώοι και αβλαβείς χάρη στην άμεση κινητοποίηση του προσωπικού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, όταν οι δύο χιονοδρόμοι που πραγματοποιούσαν ανάβαση στο βουνό αποπροσανατολίστηκαν λόγω της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή στην περιοχή. Σε κατάσταση πανικού κάλεσαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δίνοντας το στίγμα τους και ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια από το προσωπικό του Κέντρου. Το προσωπικό μας ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, ενώ την ίδια στιγμή κινητοποίησε ομάδα του επιστρατεύοντας για τον σκοπό αυτό δύο χιονοστρωτήρες προκειμένου να προσεγγίσει, όπως και τελικά κατάφερε, το σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι δύο χιονοδρόμοι. Πολύ σύντομα οι δύο χιονοδρόμοι εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια πίσω στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
Η περιπέτεια των χιονοδρόμων καταδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η ορειβασία ή το ορειβατικό σκι στο βουνό, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος οι χιονοδρόμοι κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι.
Με αφορμή το ατυχές αυτό περιστατικό, το οποίο ευτυχώς είχε θετική κατάληξη, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ως Διαχειρίστρια Εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, επισημαίνει ακόμη μία φορά σε όλους τους φίλους του βουνού ότι η ανάβαση κρύβει κινδύνους ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κατά την οποία τα Χιονοδρομικά μας Κέντρα παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η Πολιτεία κατά της πανδημίας.
Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτεία τα Χιονοδρομικά Κέντρα παραμένουν κλειστά για το κοινό τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021.
Για το λόγο αυτό για την δική σας ασφάλεια και προστασία υπενθυμίζουμε ότι:
•Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού των Χιονοδρομικών που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.
•Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Για αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα.
•Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο των Χιονοδρομικών Κέντρων κατά τη χρονική περίοδο που παραμένουν κλειστά, σας γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.
Με μοναδικό γνώμονα την προστασία και ασφάλεια των επισκεπτών του βουνού, αλλά και των εργαζομένων των Χιονοδρομικών μας Κέντρων, σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε να αποφύγετε κάθε παρόμοια δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχή συμβάντα, όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες στον Παρνασσό.
Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το προσωπικό των Χιονοδρομικών μας Κέντρων μοιράζονται τις θετικές τους σκέψεις και την αισιοδοξία τους για την επαναλειτουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ώστε να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου