Wednesday, 21 August, 2019
Home / Ειδήσεις / Τοπικά Νέα / Ψήφισμα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για το σύστημα διορισμών

Ψήφισμα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για το σύστημα διορισμών

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για το σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά την προσφιλή της τακτική και μετά τον δήθεν διάλογο, εν μέσω γιορτών και με κλειστά Σχολεία, προχωρά στην ψήφιση του απαράδεκτου Σχεδίου Διορισμών-προσοντολογίου, μετά και από την άνευ ουσίας τροπολογία, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.
Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Περιφρονεί τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας αναπληρώνοντας κάθε φορά τον εαυτό τους, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν επικίνδυνο για τον κλάδο των εκπαιδευτικών κανιβαλισμό καθώς διασπά σε πολλές ομάδες τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε αλληλοφάγωμα .
Το νομοσχέδιο για τον τρόπο διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ΟΟΣΑ – ΕΕ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανατροπή δικαιωμάτων των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας:
 Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και της προϋπηρεσίας.
 Οδηγεί σε ριζική ανακατάταξη των πινάκων και, συνεπώς, σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών.
 Ανοίγει το δρόμο στον ανελέητο και συνεχή ανταγωνισμό για μια θέση στον ήλιο έτσι ώστε να ακυρωθεί κάθε δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα.
 Διαμορφώνει ένα ελαστικό, ευέλικτο και ευμετάβλητο σύστημα προσλήψεων, όπου οι όροι και οι προϋποθέσεις του θα μεταβάλλονται από χρόνο σε χρόνο υπηρετώντας την συνεχή ανακύκλωση της ανεργίας.
 Φιλοδοξεί να μετατρέψει το σχολείο σε ένα χώρο ανελέητου ανταγωνισμού προσόντων. Αργά ή γρήγορα θα επιδιώξουν να επεκτείνουν το αέναο κυνήγι προσόντων σε όλο το σώμα των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων και να το συνδέσουν με την αξιολόγηση, τη μονιμότητα και το σύνολο των υπαλληλικών εξελίξεων.
 Με τροπολογία κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, προτάσσει τους κατόχους παιδαγωγικής επάρκειας, αποκλείοντας όσους εκπαιδευτικούς δεν πάρουν σχετική βεβαίωση από τα αντίστοιχα ΑΕΙ.
Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας διαρκείας μέχρι την συνολική και οριστική απόσυρσή του και τη δικαίωση των αιτημάτων που χρόνια τώρα βρίσκονται στην προμετωπίδα του εκπαιδευτικού κινήματος.
Διεκδικούμε:
 Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.
 Διορισμό όλων των αναπληρωτών.
 Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
 Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
 Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες Εκπαιδευτικών.
 Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα Σχολεία.
 Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους Εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.
 Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗ 1:00 Μ.Μ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΑΘΗΝΑ)
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Για το ΔΣ του ΣΕΠΕ Γιαννιτσών
Ο Πρόεδρος
Διαμαντόπουλος Ηλίας
Ο Γενικός Γραμματέας
Χρυσικός Χρήστος

*φωτο αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − fifteen =