Friday, 17 September, 2021

“Ψυχολογήσαμε” την ψυχολόγο, Αντιδήμαρχο Σκύδρας Ιωάννα Βέργου

Ιωάννα Βέργου ή αλλιώς… μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας ψυχολόγος και πρόσφατα και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Σκύδρας.
Όλες αυτές οι ιδιότητες μέσα σε ένα πρόσωπο!
Εμείς θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτήν και τι καλύτερο από το να μας τα πει η ίδια…
Μέσα από μία φιλική συζήτηση, η κα. Βέργου, που είναι Αντιδήμαρχος Σκύδρας, “έδωσε” τον εαυτό της.
Δικαιωματικά, η πρώτη κουβέντα, στράφηκε, στο μαντάτο που πήρε, όταν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, την επέλεξε ως συνεργάτιδα.
Να τι μας είπε: “Δεν σας κρύβω ότι ένιωσα λιγάκι άβολα. Πρώτη φορά στην Αυτοδιοίκηση, τεσσάρων μηνών λεχώνα στο δεύτερο μου παιδί…
Η ώριμη σκέψη όμως, ήταν αυτή που επικράτησε, όπως και η φύση μου, ότι αν “θέλεις, όλα τα μπορείς”.
Και από τον Μάρτιο αυτού του έτους, κατευθείαν στο σήμερα. Έξι μήνες σε αυτή τη θέση…

Πράγματι πέρασαν έξι μήνες από τότε! Αρκετά για να συνθέσεις μία ομάδα, με διαφορετικούς χαρακτήρες και να πάρεις το καλύτερο από αυτούς.
Οι υπάλληλοι της Αντιδημάρχου, μπορεί να είναι λίγοι, αλλά είναι άριστοι συνεργάτες.
Το γεγονός των περιοριστικών μέτρων, δεν μας έδωσε πολλές δυνατότητες για να δείξουμε όλο μας τον εαυτό, αλλά πιστεύω ότι όσα και αν κάναμε, ήταν θετικά και αποτελεσματικά.
Είμαι οπαδός της λογικής ότι “όσο ζω, μαθαίνω” και αυτό θα συνεχίσω να κάνω στη διάρκεια της θητείας μου, ωστόσο, πιστεύω ότι θα έχω τη δυνατότητα να αναδείξω και τα δικά μου πιστεύω στην καλύτερη λειτουργία των αρμοδιοτήτων μου, πάντα βέβαια σε συνεργασία με την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου”, όπως λέει.
Η Αντιδήμαρχος, μας εκπλήσσει ευχάριστα, όταν την ρωτήσαμε “πότε πιστεύει ότι μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό της πετυχημένη”;
Να τι μας είπε: “Πάντα πάνω από το καλό, υπάρχει και το καλύτερο. Και για αυτό αξίζει να προσπαθείς. Και για να το πετύχεις να μην πεις ποτέ ότι πέτυχες, αλλά ότι ικανοποιήθηκες από το αποτέλεσμα. Εξάλλου, υπάρχει και ο κόσμος που μπορεί να σε κρίνει.
Προσωπικά προσπαθώ για τους συνδημότες, για την Δήμαρχο που με εμπιστεύθηκε, αλλά και για τον εαυτό μου, για να καταλάβω ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν έχει όρια, αρκεί να έχεις δύναμη και θέληση, για να προσεγγίσεις το επιθυμητό”.
Υπάρχει βέβαια και το μετά, εδώ μπαίνουν όρια;
“Το προχωράμε και ακόμα δεν αρχίσαμε” λέει χαμογελώντας και συνεχίζει: “Από όπου και αν υπηρετώ την αυτοδιοίκηση (σύμβουλος, Αντιδήμαρχος) ένα πράγμα έχω στο μυαλό μου. Να την υπηρετώ καλύτερα, προς όφελος των συνδημοτών μου.
Τώρα προέχει να κάνουμε δουλειά, υπό τις οδηγίες της Δημάρχου μας. Να συμπληρώσω και κάτι. Κρίνω και εγώ τον εαυτό μου. Αν νιώσω ότι μπόρεσα και εγώ να προσφέρω κάτι, τότε γιατί να μην μπορώ να προσφέρω κάτι περισσότερο στο μέλλον;
Προέχει όμως το παρόν για να κατακτήσουμε το μέλλον”.
Υπάρχει κάτι που θέλετε να κερδίσετε μέσα από αυτή την ενασχόληση με τα κοινά;
Όσο και αν σας φανεί περίεργο, ναι, υπάρχει! Επιθυμώ στην καθημερινότητα να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα, δηλαδή Ιωάννα. Δεν είμαι μακριά από τους συνδημότες μου. Είμαστε φίλοι, και νομίζω ότι αν με φωνάζουν με το μικρό όνομα, σημαίνει ότι θα διατηρηθώ στην ανάμνηση τους ως κάτι οικείο και ποτέ απόμακρο από τους ίδιους”.
Και η κουβέντα τελειώνει με μια ευχή από την ίδια: “Επιθυμώ μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνω καλύτερη μητέρα, καλύτερη σύζυγος, πιο καλή επαγγελματίας, ένας καλύτερος άνθρωπος και φυσικά μια καλύτερη γυναίκα στην Αυτοδιοίκηση, που χρειάζεται περισσότερες γυναίκες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, που με εμπιστεύτηκε, στους συμβούλους της παράταξης μας που με στηρίζουν και φυσικά στον κόσμο της Σκύδρας που δείχνει την αγάπη του, μας είπε κλείνοντας την κουβέντα, η κα Βέργου!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου