Thursday, 9 April, 2020
Τελευταίες Ειδήσεις

JA Greece: Το Γυμνάσιο Πετριάς και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών παρουσιάζουν τις “επιχειρήσεις” τους στη Θεσσαλονίκη!

Με ρεκόρ συμμετοχής (1.000 μαθητές από 45 σχολεία) και παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

στο Μediterranean Cosmos, η 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. Μεταξύ αυτών και σχολεία του νομού Πέλλας, με “επωνυμίες” όπως “Πελλαία Φύση” για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και “Τροφιστές” για το Γυμνάσιο Πετριάς Πέλλας.
To “Junior Achievement” Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων σας προσκαλεί στην πιο δυναμική, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα εκδήλωση της Ελλάδας! Με μεγάλο ενθουσιασμό, πάνω από 1.000 έφηβοι “επιχειρηματίες” από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης θα παρουσιάσουν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos, τις έξυπνες “επιχειρήσεις” που κατάφεραν να δημιουργήσουν από τα σχολικά θρανία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Μαθητική “Εικονική Επιχείρηση 2020” του JA Greece. Οι “επιχειρήσεις” των παιδιών που θα κάνουν “πρεμιέρα” στη 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 είναι καινοτόμες και πλήρως λειτουργικές στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος και την ημέρα εκείνη τα παιδιά θα θέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό. Η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα “καταστήματα”-περίπτερα των μαθητικών ομάδων και όταν ολοκληρωθεί η Eμπορική Έκθεση θα απονεμηθούν βραβεία. “Oι μικροί “επιχειρηματίες” αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το επιχειρηματικό “θαύμα” που κατάφεραν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την υποστήριξη καθηγητών, εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων, χορηγών κ.ά. Είναι τα παιδιά που εργάζονται σκληρά, έχουν όραμα και αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Aργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: “Φέτος οι ιδέες των παιδιών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και πρωτότυπες και είναι βέβαιο ότι η κριτική επιτροπή θα δυσκολευτεί να επιλέξει τις καλύτερες ομάδες”. Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση θα ξεκινήσει στις 09:00 και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή των 3 πρώτων βραβείων και δύο ειδικών βραβείων “Κοινωνικού Αντίκτυπου” και “Καλύτερου Περιπτέρου”.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία θα επισκεφθεί πολλά μαθητικά “καταστήματα”-περίπτερα και θα απονείμει βραβείο στα παιδιά. Στην έναρξη, θα συγχαρεί και θα ευχηθεί καλή επιτυχία στους μικρούς “επιχειρηματίες”, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Χάρης Αρβανιτίδης.
Μεταξύ των μαθητικών “επιχειρήσεων” που θα έχουν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, δικό τους “κατάστημα”-περίπτερο μέσα στο Mediterranean Cosmos, είναι η Πελλαία Φύση- Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και οι Τροφιστές-Γυμνάσιο Πετριάς Πέλλας. Η εικονική επιχείρηση “Τροφιστές” του Γυμνασίου Πετριάς Ν. Πέλλας θα συμμετάσχει στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση me thn “επιχείρηση” που ασχολείται με την τυποποίηση φρέσκων τοπικών φρούτων και λαχανικών, με τη μορφή κονσέρβας. Οι μαθητές έχουν παρασκευάσει μαρμελάδες, κομπόστες και τουρσί, χρησιμοποιώντας προϊόντα του τόπου μας τα οποία είναι άφθονα. Έντεκα οι μαθητές και τρεις οι συνεργαζόμενοι καθηγητές οι οποίοι έχουν έτοιμα τα προϊόντα και θα αναχωρήσουν στις 6 το πρωί της Παρασκευής για την έκθεση, που θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι…

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στον Σύλλογο “Στηρί-ΖΩ της Σκύδρας” και χίλια συγχαρητήρια για την κίνηση τους αυτή, καθώς θα μπορούσαν να κρατήσουν τα χρήματα για την εκδρομή τους… ή για όποιο άλλο λόγο!
Πέρυσι τα βραβεία δόθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.
Όπως πληροφορήθηκε ο “Λόγος της Πέλλας” οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία, παρακολούθησαν σεμινάρια, κατανάλωσαν έξτρα χρόνο πέραν του σχολικού ωραρίου, παρά το γεγονός ότι ανήκουν στις τάξεις της Γ’ Λυκείου και ήταν αρκετά απαιτητική η διαδικασία.
Χορηγός εξ ολοκλήρου της συμμετοχής στην έκθεση είναι ο έμπορος φρούτων, κάτοικος Πετριάς, Λάκης Αδαμίδης.
Η υπεύθυνη του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση”, Ελένη Χελιώτη, δήλωσε πολύ χαρούμενη για τη σταθερή συμμετοχή σχολείων που παρουσιάζουν κάθε χρόνο εξαιρετικά προϊόντα αλλά και για τον ενθουσιασμό των Γυμνασίων και Λυκείων που φέτος γνώρισαν τη μαθητική επιχειρηματικότητα. “Παρατηρούμε ότι σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά από περιοχές όπως τα Τρίκαλα, το Σουφλί και η Νάουσα, έχουν κάνει πολύ δυναμική “είσοδο”, αναπτύσσοντας επιχειρηματικές ιδέες υψηλών στόχων και απαιτήσεων”, είπε η κα Χελιώτη.
Μία εβδομάδα μετά τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο The Mall Athens για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων, Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για πρώτη φορά η συμμετοχή έφθασε τα 75 σχολεία και τα μαθητικά “καταστήματα”-περίπτερα θα επεκταθούν και σε τρίτο όροφο.
Στηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες “επιχειρηματίες” που κατάφεραν -μέσα σε λίγους μήνες- να κάνουν την έξυπνη ιδέα τους “επιχείρηση”! Τα παιδιά αυτά αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα! Πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.