Friday, 3 December, 2021

Εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών στο Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών στο Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26.02.2015 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ συνεχίζει δυναμικά να διευρύνει τα σύνορα της γνώσης και να προάγει έμπρακτα την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοίγοντας τις πόρτες της on line εκπαίδευσης στη μαθητική κοινότητα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμα Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ και ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, με κοινό όραμα την υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μέσω της δωρεάν παροχής μιας ουσιαστικής και ποιοτικής μαθητικής υποστήριξης, για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Το νέο εγχείρημα έχει βρει εντυπωσιακή ανταπόκριση, καθώς ήδη ένας μεγάλος αριθμός μαθητών έχει δηλώσει συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παρουσίαση του Προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ευθυμίου και την επιστημονική ομάδα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ, με επικεφαλής τον Διευθυντή Σπουδών κ. Ιωάννη Κρόκο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, στις 18:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου, Κων/πόλεως & Σολωμού, 2ος όροφος). Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες μαθητές θα ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα και θα παραλάβουν τους κωδικούς ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ. Επίσης, η μαθητική θεατρική ομάδα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ και του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» θα παρουσιάσει ένα θεατρικό σκετς εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία και συγκεκριμένα από τους «Δώδεκα Άθλους του Ηρακλή» σε μια πρωτότυπη και διασκεδαστική θεατρική προσέγγιση.

Στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου δίνει προτεραιότητα στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και στέκεται στο πλευρό οικογενειών, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης, καθώς και σε πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους. Με τη συμβολή του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ, το νέο Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει, μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr, δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 40.000 φροντιστηριακά μαθήματα, με διδασκαλία σε video για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις όλων των τάξεων. Επιπλέον, οι μαθητές που δεν πληρούν τα σχετικά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα μπορούν, με χαμηλό ετήσιο κόστος, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα οφέλη ενός πλήρους φροντιστηριακού e-μαθήματος.

Παράλληλα, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, όπως on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα, λύσεις θεμάτων εξετάσεων κλπ., καθώς και μια άμεση και έγκαιρη εκπαιδευτική υποστήριξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέσω της υπηρεσίας chat.

Για τους όρους συμμετοχής στο φροντιστηριακό e-μάθημα και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου στα τηλέφωνα: 213 20 36 251 και 213 20 36 281. Εναλλακτικά μπορούν να δώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τάξη, e-mail) στη διεύθυνση του σχολείου τους, αναφέροντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για δεύτερη χρονιά στο Δήμο μας συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα και στους γονείς των μαθητών μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Έτσι, πέρα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, ξεκινάμε τη συνεργασία και με τα προγράμματα Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΑΡΝΟΣ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλήρη ενισχυτική εκπαιδευτική κάλυψη των μαθητών μας που δεν μπορούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό φροντιστηριακό τομέα».

Ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, Διευθυντής του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ευθυμίου να δώσει προτεραιότητα στον τομέα της εκπαίδευσης. Το Κέντρο Οn Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, που υπηρετεί την παιδεία για περισσότερα από 30 χρόνια, προχωρά σε αυτή τη συνεργασία με σταθερή πίστη σε μια εκπαίδευση ποιοτική, υπερβαίνοντας τα εμπόδια που ορθώνει αυτή η δύσκολη οικονομικά περίοδος. Έχοντας ήδη διανύσει αρκετή απόσταση από την αρχή αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, που στοχεύει να δημιουργήσει μια ανοικτή σε όλους εκπαιδευτική κοινότητα, στη βάση της γνώσης και της συνεργασίας, είμαστε ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε μια υψηλού επιπέδου on line εκπαίδευση».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου