Saturday, 27 July, 2024

«Άνθρωποι πνίγονται ή καίγονται, τα δικαιώματα καταπατούνται». Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μαζικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων της 87ης ΔΕΘ.

Στη σκιά των φονικών πλημμυρών, το συλλαλητήριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος της ΑΔΕΔΥ και ΕΔΟΘ, αποτελεί διαμαρτυρία όχι μόνο για τα εργασιακά αλλά και για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα.

Μιλώντας από την εξέδρα, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης δήλωσε πως παρά τις αναβολές επισκέψεων πολιτικών στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το συλλαλητήριο δεν θα μπορούσε να αναβληθεί: «Είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν όλοι στο δρόμο και να φωνάξουν, να διεκδικήσουν αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Είναι η κραυγή μας για τα θύματα των Τεμπών, του ναυαγίου, για τις πλημμύρες, για τον Αντώνη που πνίξανε. Οι συνάνθρωποι μας σε Λάρισα, Βόλο Καρδίτσα μετράνε απώλειες και δοκιμάζονται λόγω της κακοκαιρίας που ανάγκασε την κυβέρνηση να αναβάλει την επίσκεψη τις στη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο» και συνέχισε: «Ψυχές χάνονται άδικα, άνθρωποι πνίγονται ή καίγονται, τα δικαιώματα καταπατούνται… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου