Friday, 19 April, 2024

Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας- παρά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή – τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό

και τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκο Μίχο, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.
Ένοχοι κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε ακόμα χρυσαυγίτες και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Σταμπέλος, Θωμάς Μπαρέκας, Γεώργιος Καλπιτζής, Διονύσιος Αγιοβλασίτης, και Χρήστος Γαλανάκης, ως φυσικοί αυτουργοί για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι συγκεκριμένοι πέντε, είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με τον Σταμπέλο να ξεχωρίζει καθώς κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.
Το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες. Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενη τον νέο ποινικό κώδικα είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων της υπόθεσης. Αναμένονται οι ποινές.
documentonews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου