Saturday, 27 July, 2024

Έρευνα για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με πατεράδες

Μια σημαντική και πολυεπίπεδη ποινική έρευνα με αντικείμενο την εξέταση καταγγελιών

για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο την απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με τους πατεράδες τους ή ακόμη και την αφαίρεση επιμέλειας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διενεργείται σε πολλά επίπεδα και τώρα φαίνεται να βαίνει προς ολοκλήρωση.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος φέρεται να είχε χορηγήσει ψευδείς βεβαιώσεις σε μητέρες, στις οποίες ανέφερε οι πατέρες κακοποιούσαν τα παιδιά τους. Οι βεβαιώσεις αυτές χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια σε ποινικά και αστικά δικαστήρια σε υποθέσεις άσκησης γονικής μέριμνας ανηλίκου με στόχο η «ζυγαριά» της Δικαιοσύνης να γείρει υπέρ των μητέρων των παιδιών και να «κοπεί» κάθε επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. Μάλιστα, εκτός από την ψυχολόγο, η οποία πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ελέγχονται και μητέρες οι οποίες την είχαν προσεγγίσει στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με πρώην συζύγους τους ώστε να εξασφαλίσουν μια γνωμάτευση που θα ανέφερε πως ο πατέρας των παιδιών τους τα κακοποιούσαν!

Οι επίμαχες βεβαιώσεις δίνονταν, κατά τις πληροφορίες, ιδιωτικά από την ψυχολόγο, η οποία τώρα ελέγχεται και σε πειθαρχικό επίπεδο, καθώς φέρει την ιδιότητα της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει αρκετές καταγγελίες πατεράδων, οι οποίο κατά βάση αναφέρονται σε «φάμπρικα» αντίστοιχων ψευδών γνωματεύσεων από διάφορους «ειδικούς» στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τις πρώην συζύγους τους με σκοπό οι ίδιοι να αποκοπούν από τα παιδιά τους. Σε κάποιες, δε, από τις καταγγελίες αυτές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά και δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχουν διαδραματίσει έκνομο ρόλο στην όλη υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές σε ονόματα δικαστών και εισαγγελέων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε πειθαρχικό επίπεδο έρευνα για λειτουργό της Δικαιοσύνης, που αναφέρεται σε έγγραφα της δικογραφίας. Πάντως, όλες αυτές οι καταγγελίες βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως για κάποια σκέλη της δικογραφίας έχουν ήδη ασκηθεί «βαριές» κακουργηματικές ποινικές διώξεις με ανακριτή διαφθοράς να αναλαμβάνει τη περαιτέρω διερεύνηση τους, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου