Monday, 15 July, 2024

«Ήταν ένα τροχαίο… συγγνώμη» είπε ο 27χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα

Δεν δέχεται τη συγγνώμη του 27χρονου που παρέσυρε και σκότωσε την κόρη της, Έμμα, στη Θεσσαλονίκη, η Κέλλυ Καμπάκη.

Η μητέρα του νεαρού θύματος από το τροχαίο που σόκαρε πέρυσι το πανελλήνιο, μιλώντας στο Star, ανέφερε πως ο 27χρονος που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε «10 μήνες δεν ζήτησε συγγνώμη. Το θυμήθηκε για το δικαστήριο».

«Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω όταν τον συναντήσω στο δικαστήριο. Είναι εν δυνάμει δολοφόνος όταν τρέχει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με 100 χιλιόμετρα. Χτυπάει το παιδί μου, χτυπάει σε σταματημένα αυτοκίνητα και βάζει όπισθεν και το ξαναχτυπάει. Δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητάει συγγνώμη. Το παιδί μου πάτησε» είπε ακόμη η μητέρα της Εμμας, και πρόσθεσε με φανερή την οργή της:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις η συγγνώμη δεν λέγεται, αλλά δείχνεται. Τι έκανε για να βοηθήσει το παιδί μου; Σταμάτησε; Δεν το έκανε. Έτρεξε να κρυφτεί, έκρυψε το αυτοκίνητο, τις πινακίδες, έκανε ωτοστόπ, ζήτησε να τον πάνε σε ξενοδοχείο. Ήταν ψυχραιμότατος. Και μου λέει πως δεν ήταν δολοφόνος; Κανείς δεν είναι, μέχρι να γίνει. Θεωρώ δεδομένο πως το λέει για να δείξει πιο ανθρώπινο πρόσωπο ενόψει δικαστηρίου. Δέκα μήνες δεν έκανε τίποτα, το είπε δύο μήνες πριν το δικαστήριο. Δεν θα τη δεχόμουν ούτως ή άλλως».

Η… συγγνώμη του 27χρονου δράστη

Ο 27χρονος δράστης μίλησε επίσης στο Star και ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως… «ήταν ένα τροχαίο».

«Έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλοι λένε ”να καθότανε, να έκανε το ένα ή το άλλο”. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο… ήμουν χωρίς χαρτιά και δίπλωμα. Του είπα πως χτύπησα έναν άνθρωπο και του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο ένα ασθενοφόρο. Έφυγα από εκεί, αγχώθηκα πολύ. Την άλλη μέρα συνειδητοποίησα τι έγινε… Τρόμαξα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τρόμαξε και η κοπέλα που ήταν μαζί μου. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Δεν ήξερα πως ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση της Έμμας. Πίστευα θα είχε χτυπήσει κανένα πόδι, κανένα χέρι» φέρεται να είπε ο δράστης σχετικά με την εγκατάλειψη του θύματος, ενώ όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι στην οικογένειά της, ανέφερε: «Ενα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν ένα τροχαίο, ήταν λάθος που έφυγα από εκεί. Αυτό που περνάει η μάνα δεν περιγράφεται. Έχει δίκιο σε ό,τι λέει. Έχει πόνο, μόνο αυτή ξέρει τι περνάει. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω στο δικαστήριο».

Να τονιστεί πως το δυστύχημα έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο, με τον 27χρονο, αλβανικής καταγωγής, να παρασύρει και να σκοτώνει την 21χρονη Έμμα, εγκαταλείποντάς την στη συνέχεια. 

«Είχα σχολάσει από τη δουλειά και είχα πάει για καφέ. Μου είπε μια κοπέλα να την κατεβάσω μέχρι τα Λαδάδικα και συμφώνησα. Είχε αρχίσει να βρέχει λίγο. Ήμουν σε ένα κόκκινο φανάρι σταματημένος, περίμενα να ανάψει πράσινο και ξεκίνησα. Μετά, σε ένα σκοτεινό σημείο, βγήκε ξαφνικά η Έμμα. Δεν συνέβησαν τα πράγματα όπως λένε. Δεν έβαλα ποτέ όπισθεν. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν πολύ κοντά», ανέφερε.

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Open, φαίνεται το όχημα του 26χρονου οδηγού, ο οποίος διαφεύγει από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, από την οδό Ιασωνίδου, αφού έχει χτυπήσει και εγκαταλείψει τη νεαρή κοπέλα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου