Monday, 22 July, 2024

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη, απολογία 18χρονου: «Δεν είμαι δολοφόνος. Είμαι ένα πονεμένο παιδί»

 Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που δολοφόνησε τον αδελφό του: «Πιστέψτε με, δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Στους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για ατύχημα και ότι πήρε το ψαλίδι και χτύπησε τον αδελφό του προκειμένου να αμυνθεί επέμεινε ο 18χρονος, ο οποίος δολοφόνησε τον 16χρονο στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος, που αντιμετωπίζει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοχρησίας, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, ο 18χρονος παραδέχθηκε ότι καυγάς με τον αδελφό του ξεκίνησε για μία μπλούζα. Ο 18χρονος επέμεινε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον αδελφό του και ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου ήταν ένα ατύχημα που έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί σε δύο γροθιές που του έριξε στο πρόσωπο το θύμα.

«Δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου για να εξοντώσω τον αδελφό μου και ενδεικτικά σας αναφέρω τα εξής: Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα, όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος. Σήμερα είμαι 18 ετών, πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου»

«Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο πατρικό μου σπίτι στην Ν. Σμύρνη ενώπιον της γιαγιάς μου, της μητέρας μου & της συντρόφου μου, η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί “βασανισμένο” και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα είναι εκείνη που ένιωθα όταν είμαι μαζί της πως ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη. Κ. Ανακρίτρια προσπαθούσα το τελευταίο διάστημα και είχαμε αποφασίσει κιόλας να μεταβούμε σε σύντομο ταξίδι για τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ηρεμήσουμε από όλη την ένταση των ημερών, ύστερα από τον κόπο που είχαμε κάνει και επιτύχαμε να συγκεντρώσουμε λιγοστά χρήματα από τις εργασίες μας και εγώ και η σύντροφός μου που όμως κάλυπταν τα απαραίτητα έξοδά μετάβασής μας για λίγες ημέρες», φέρεται να είπε.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Είμαι ράκος

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, ο μικρότερος αδελφός μου όπως συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα ,μια ασήμαντη αφορμή για όλους θα πείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου, είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία. Είχε και εκείνος κοπέλα, του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα, ίσως είδε εμένα με την κοπέλα μου και ζήλεψε δεν ξέρω, δεν τον κατηγορώ, τον αγαπώ».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι δίπλα μου έστω και ξύλο που μου ρίχνε ή του έριχνα και μετά τα βρίσκαμε πάντα. Μάλιστα τις γιορτές είχε έρθει και ο μπαμπάς μου να μας πάρει να βγούμε μαζί που όντως έγινε. Τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο κ. Ανακρίτρια πιστέψτε με λέω αλήθεια. Γνωρίζω ότι αυτό που έκανα ήταν πολύ κακό, αλλά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορές έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας και η γιαγιά μας. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω κυρία Ανακρίτρια. Πιστέψτε με. Σας ικετεύω», συμπλήρωσε (μέσω του δικηγόρου του, διότι φαίνεται από τις εκφράσεις και τα λόγια, ότι δεν τα έλεγε με τέτοιο τρόπο ο ίδιος… και λόγω της κατάστασης που ήταν)…

«Ζητώ επιείκεια. Η μάνα μου δεν αντέξει αν μπω στην φυλακή»

Ο 18χρονος φέρεται να ζήτησε την επιείκεια της ανακρίτριας και φέρεται να τόνισε ότι δεν σχεδίασε ποτέ κάτι.

«Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι το οποίο δεν είχα καμία Ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου. Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω. Συνεχίζοντας πάλι απολογούμαι ενώπιον σας, καθώς ο τσακωμός μας εκείνη την ημέρα μου προκάλεσε μεγάλο πόνο, ήταν ένα δυνατό παιδί και παρά τις παρακλήσεις μου να σταματήσει αυτός συνέχιζε και μου προκαλούσε οργή ενώ εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω διότι είχα σπασμένο το αριστερό μου χέρι, (έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είναι σε γύψο), ενώ μετά την πράξη μου, στην οποία και πάλι σας δηλώνω αληθώς ενώπιον σας κυρία Πρόεδρε πως αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτό το ψαλίδι που τελικά κόστισε την ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τον πονέσω και εγώ όπως έκανε και εκείνος αμύνθηκα στην επίθεσή του, όμως ακόμη δεν πιστεύω πως ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι στέρησε τη ζωή στον αδελφό μου. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει η κακιά η στιγμή, που βέβαια υπήρξαν αρκετές μεταξύ εμού και του αδελφού μου, τσακωμοί, χτυπήματα, μετάβαση στα αστυνομικά τμήματα, ζηλοφθονίες για ασήμαντες αφορμές, αλλά και μια καταρρακωμένη ψυχολογική μας κατάσταση. Οι γονείς μου παρόλα τα προβλήματα στην σχέση τους προσπάθησαν και θέλησαν να με βοηθήσουν, τόσο η κακόμοιρη η μάνα μου, αλλά όσο και ο πατέρας μου προσφεύγοντας άλλοτε στην Εισαγγελία ανηλίκων και άλλοτε στα νοσοκομεία και στους ψυχολόγους που ανάλογα πιστοποιητικά σας προσκομίζω.

Ζητώ από εσάς κ. Ανακρίτρια και τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα την επιείκειά σας η μάνα μου δεν αντέξει αν μπω στην φυλακή, δεν θα επιβιώσει θα διαλυθούμε, το ίδιο και ο πατέρας μου, έστω και με τους πιο αυστηρούς περιοριστικούς όρους που μπορείτε να επιβάλλετε σε εμένα θα τους τηρώ απαρέγκλιτα κ. Ανακρίτρια, έχω μόνιμη κατοικία, δεν είμαι δολοφόνος, σας εξήγησα πως συνέβη το τραγικό συμβάν, είμαστε μια μικροαστή οικογένεια και εάν ήθελα να δραπετεύσω θα το είχα κάνει άλλωστε είχα και εισιτήρια. Δεν σχεδίασα ποτέ κάτι δεν είχα προμελέτη και ζητώ συγγνώμη από όλους. Σας παρακαλώ μην καταστραφώ στην φυλακή Βοηθήστε με».

Πηγή: //www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου