Thursday, 9 December, 2021

Αληθινό το όνειρο της 13χρονης που πάσχει από Άσπεργκερ! Η παρέμβαση του Δημήτρη Παπανικολάου

Με την αμέριστη συμβολή του Δημήτρη Παπανικολάου, δόθηκε λύση στο θέμα με την 13χρονη που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ

και δεν μπορούσε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, γιατί δεν χωρούσε στην τάξη.
Οι υπεύθυνοι του σχολείου είχαν απευθυνθεί στη Δ’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά είχαν πάρει αρνητική απάντηση. Tο σχολείο έχει τρία τμήματα των 26 παιδιών και δεν επιτρεπόταν να δεχτούν άλλο γιατί είναι το ανώτερο όριο που προβλέπει ο νόμος.
Ο παλαίμαχος μπασκεμπολίστας που είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και έχει ξεκινήσει εκστρατεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση γονέων, ιατρών και εκπαιδευτικών, συνόδευσε τη μητέρα της 13χρονης στη Δευτεροβάθμια και μίλησαν με τον προϊστάμενο ο οποίος έδωσε αμέσως το πράσινο φως για να τη δεχτούν στο σχολείο. “Ένα παιδικό ταξίδι ξεκινάει, με την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων το θέμα λύθηκε” έγραψε στο facebook η μητέρα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αποκάλυψε πριν λίγο καιρό, με ανάρτησή του στα social media πως πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ.
Την ίδια στιγμή μίλησε και για την προσπάθεια που κάνει με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκο Γκάλη για τους συμπάσχοντες.
Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου
Αναλυτικά όσα έγραψε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας στα social media:
«Ο γιατρός που επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και κάνουμε συζητήσεις μου λέει έχεις στοιχεία Άσπεργκερ, απλά είσαι ενήλικας και είναι πιο δύσκολη η επίσημη διάγνωση και επίσης σε άτομα ιδιαίτερα υψηλής λειτουργικότητας όπως εσύ αχρείαστη.
Άσε μας βρε γιατρέ του λέω, που έχω, Άσπεργκερ, το οποίο φυσικά περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού. Μας έχετε βάλει μια ταμπέλα σε όλους συνεχίζω και μια <ασθένεια> στον καθένα. Έχω κάνει αθλητική καριέρα επι 20 έτη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου λέει, η άγνοια που ξεκινάει από το γεγονός ότι το ανέφερες ως <ασθένεια> και που είναι και η άγνοια των πολλών και δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορετική προσέγγιση που έχουν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα Καταρχάς συνεχίζει μάθε ποιοι είχαν η έχουν άσπεργκερ και η παρέα θα σου αρέσει.

Απλά δεν θα σου αρέσει το Μπούλινγκ που πιθανόν να δεχθείς, όπως γίνεται και με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Αποφάσισα να το μοιραστώ αλλά και να δράσω. Όχι για τον εαυτό μου, αλλά για όλους. Έχω πλέον πλήρη γνώση του φάσματος αυτισμού για όλες τις βαθμίδες λειτουργικότητας. Αλλά παρ ότι περνάω ώρες κάθε ημέρα με τον εαυτό μου (εαυτισμός) στην ουσία μόνος δεν έχω μεγάλες δυνάμεις όπως και κανείς μας.
Για αυτό σας παρουσιάζω τους πρεσβευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και που ετοιμάζονται εδώ και μήνες, τα οποία εκτός των άλλων περιέχουν ΣΥΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με ‘τυπικά’ παιδιά, με την βοήθεια του φίλου και ειδικευμένου στο θέμα Γιάννη Τσουμπρή και θα βγουν στην επιφάνεια όταν θα είμαστε καθ όλα έτοιμοι.
Νίκο και Γιάννη καταρχάς όταν σας είδα δίπλα δίπλα να συζητάτε ανατρίχιασα. Ενώνετε γενιές, ενώνετε ηλικίες, ενώνετε ανθρώπους, εμπνέετε και μας οδηγείτε. Αν η εμμονή που είχα από τον Απρίλιο να ενωθείτε, μη σκεπτόμενος τίποτα άλλο πρωί μεσημέρι βράδυ επί 5 μήνες, περιλαμβάνεται στο φάσμα δέχομαι τη διάγνωση του γιατρού με μεγάλη μου χαρά. Σας ευχαριστώ που δεχθήκατε να βάλετε το τεράστιο όνομα σας δίπλα από ιερό σκοπό. Άλλωστε όπως εσείς ξέρετε όσο κανείς, όλοι είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ και πρέπει να είμαστε και όλοι ΙΣΟΙ».

notia-iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου