Saturday, 27 July, 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελία

Επί τόπου επιχειρούν 135 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 28 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικός από Αθήνα και 31 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 14 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, Εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών Μελία, Πεύκα, Λουτρός και Νίψα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους, το δεύτερο στις 14:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, το τρίτο στις 16:30 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 17:45 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άνθεια προς Αλεξανδρούπολη.

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια»

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς: «Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί καλλιέργειες αλλά και σπίτια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου