Saturday, 1 April, 2023

Αντιδράσεις για τη δήλωση Αμβρόσιου: «Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι»

«Αν ο διάβολος είχε μορφή θα είχε τη δική σας»: Ξέσπασε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος για τις δηλώσεις του Αμβρόσιου

Αίσθηση προκαλεί για ακόμη μια φορά με την τοποθέτησή του, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

Συγκεκριμένα σε μακροσκελές κείμενο του στο ekklisiaonline.gr αναφέρει:

«θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

Συνεχίζοντας δικαιολογεί την εξοργιστική δήλωσή του λέγοντας πως το καρναβάλι είναι «η γιορτή του διαβόλου»: «Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών! Εκ παραλλήλου όμως υπάρχει και η υπεύθυνη ειδησεογραφία, η οποία μας βεβαιώνει, ότι το Καρναβάλι των Πατρών=τρελλό σεξουαλικό γλέντι».

Η τοποθέτησή του αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε δικαιολογημένα έντονες αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν τον θυμό τους με τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είναι και ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Ο ηθοποιός που δε μασάει τα λόγια του, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram μια φωτογραφία του Αμβρόσιου και έγραψε:

Mr tragic Αμβροσιε αν υπήρχε ό Θεός που εσείς πιστεύετε θά έπρεπε να είστε ό μηχανοδηγός του τρένου.Ευτυχως όλοι εμείς πιστεύουμε σέ έναν άλλο θεό που εσείς μάλλον δεν γνωρίζετε Από εμένα με αγάπη f*ck you b@rstard.Υ.Γ. αν ό διάβολος είχε μορφή σίγουρα θά είχε την δική σας Περαστικά πανιβλακα. Στις επόμενες απόκριες θα ντυθώ μaλαkοδιαβολος σαν εσένα ψwφιμι.Αν ήταν στο χέρι σου θα με περνούσες από ιερά εξέταση γελοίε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου