Saturday, 18 May, 2024

Απάτη από Ρομά! Πούλησε… κάλπικα νομίσματα για λίρες, έναντι €143.000!

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, στις 4 Μαΐου του 2021, τότε που ένας μεγάλος κύκλος απάτης άρχισε να ανοίγει.

Μέλος οικογένειας Ρομά, ειδικότερα, εξαπάτησε μέλος αυτοδιοίκησης, πουλώντας αντί 143.000 ευρώ χρυσές λίρες που αποδείχθηκαν νομίσματα των 20 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε γίνει γνωστό από το protothema.gr ότι οικογένεια Ρομά, η ίδια με αυτήν που απασχολεί τώρα τη δημοσιότητα, είχε εξαπατήσει γυναίκα επιχειρηματία από τη Μύκονο αποσπώντας της 175.000 ευρώ για 500 χρυσές λίρες που τελικά η τελευταία δεν παρέλαβε ποτέ. Στην περίπτωση απάτης που γίνεται σήμερα γνωστή, η παθούσα υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με το μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας Ρομά όταν εκείνη υπηρετούσε στην αυτοδιοίκηση ως αιρετή. Η οικογένεια του Ρομά και οι συνεργάτες τους είχαν συμμετάσχει στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς του δήμου και είχαν αναλάβει την ετήσια εμποροπανήγυρη επί σειρά ετών.
«Η εικόνα που είχα αποκομίσει τα χρόνια της θητείας μου ήταν ότι στις οικονομικές τους συναλλαγές με το Δήμο ήταν πάντα συνεπείς και τυπικοί» γράφει στην καταγγελία της η παθούσα.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου του 2021 όταν η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από το μέλος της οικογένειας Ρομά ο οποίος την προσκαλούσε να συναντήσει εκείνον και τη σύζυγό του στο σπίτι τους γιατί είχε «κάτι πολύ σοβαρό να της πει».

Οι πακεταρισμένες λίρες

«Με ξενάγησαν στο σπίτι τους, ένα διώροφο υπερπολυτελές νεόδμητο σπίτι και μετά ο Β. μου αφηγήθηκε τα εξής: τα παζάρια έχουν σταματήσει λόγω covid, που αποτελούν και τη βασική πηγή εισοδήματός του, ότι μπήκε σε πολλά έξοδα καθώς φτιάχνει το σπίτι του και χρειάζεται ακόμα αρκετά χρήματα για να το τελειώσει. ”Εμείς οι τσιγγάνοι δεν κρατάμε μετρητά ούτε αγοράζουμε ακίνητα, όπως κάνετε εσείς. Ότι μας περισσεύει σε χρήματα το κάνουμε χρυσό. Έχουμε ένα τεράστιο ποσό σε λίρες και σου ζητάω να με διευκολύνεις, να σου δώσω χρυσό σε μια καλή τιμή, να μου δώσεις μετρητά για να κάνω τη δουλειά μου” της είπε. ”Τον ρωτάω, τόσο κόσμο ξέρεις, πώς επέλεξες εμένα να κάνεις αυτή τη δουλειά; Πάω σε άτομα που έχω συνεργαστεί και εμπιστεύομαι μου απάντησε και επίσης μου είπε ότι δε μπορεί να βγεί στην αγορά και να ακουστεί οτι ο Β. ξέμεινε απο μετρητά και ότι πουλάει λίρες, γιατί θα χαλάσει τη φήμη του. Μου είπε ακόμη πως είναι άνθρωπος που έχει όνομα στην πιάτσα και ο λόγος του είναι συμβόλαιο. ”Εμείς οι τσιγγάνοι όταν δίνουμε τα χέρια είναι ανώτερο από το να υπογράψεις ένα συμβόλαιο. Όπως ήταν και η συνεργασία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δε μ’ εμπιστεύεσαι;” ήταν τα ακριβή του λόγια, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η παθούσα στην καταγγελία της.

«”Σε εμπιστεύομαι”, του απάντησα, διότι ό,τι συναλλαγή έχω δει να κάνει στο παρελθόν έγινε σωστά. Μου έδωσε 50 λίρες να να ελέγξω τη γνησιότητά τους και έπειτα έφυγα» προσθέτει. Μετά τη συνάντησή τους η παθούσα επέστρεψε στο σπίτι της και αφηγήθηκε στον σύζυγό της την ιστορία. Του έδωσε τις λίρες να τις ελέγξει, κάτι που ο σύζυγος της έκανε τις επόμενες ημέρες και τις βρήκε γνήσιες.

Στη συνέχεια μίλησαν με τον Β. στο τηλέφωνο και του είπαν οτι συμφωνούν να προχωρήσουν σε αγορά χρυσών λιρών για περίπου 50.000 ευρώ. Στις 25 Ιουνίου 2021 μετέβησαν στο σπίτι του μέλους της εν λόγω οικογένειας Ρομά όπου εκείνος τους περίμενε μαζί με τη σύζυγό του. Αφού συζήτησαν κατέληξαν στην τιμή αγοράς ανα χρυσή λίρα.

«Δώσαμε 55.000 ευρώ χωρίς να πάρουμε όμως λίρες, με τη δικαιολογία ότι είχε πακετάρει κομμάτια που αντιστοιχούν σε 200.000 ευρώ γιατί ”νόμιζε” οτι θα έρθουμε με περισσότερα χρήματα” αναφέρει η παθούσα στην καταγγελία της και προσθέτει: ”Πρότεινε στον σύζυγο μου να τις πάρει όλες, τις υποτιθέμενες πακεταρισμένες λίρες που αντιστοιχούν σε 200.000 ευρώ (τις όποιες δεν είδαμε φυσικά) και εκείνος απάντησε ότι δεν επιθυμώ να προβώ σε μια τόση μεγάλη συναλλαγή και να αναλάβω τέτοια ευθύνη, θέλω μέχρι το ποσό των χρημάτων που διαθέτω. Οπότε εκείνος κράτησε τα χρήματα και είπε ότι το βράδυ θα φέρει ο ίδιος τις λίρες. Έφερε όμως μόνο πέντε λίρες και όταν διαμαρτυρήθηκα μου απάντησε έκπληκτος ότι νόμιζε ότι δεν τα θέλουμε όλα αλλά θα τα παραλαμβάνουμε λίγα λίγα από τον ίδιο». Αργότερα, το ίδιο βράδυ, η πρώην αιρετή τηλεφώνησε στον Β. για να του εκφράσει την δυσαρέσκεια της από τη συναλλαγή και τότε εκείνος την ρώτησε αν θέλει να της φέρει πίσω τα χρήματα. Εκείνη απάντησε «Ναι» και πως επιθυμεί να τα λάβει την επόμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου