Saturday, 27 July, 2024

Απατεώνες τσέπωσαν 65.000 € για δήθεν εκτελωνισμούς και αγοραπωλησίες οχημάτων

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων

της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τους για περιπτώσεις απατής.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 48 και 47 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καταγγελία από 51χρονο, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, του απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για την αγορά και εκτελωνισμό δυο αυτοκινήτων από την Βουλγαρία, τα οποία του υπέδειξαν σε φωτογραφίες και ουδέποτε παρέλαβε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, πραγματοποιήθηκε έτερη καταγγελία από 40χρονο, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες της μάντρας παρουσιάστηκαν ως φερέγγυοι επιχειρηματίες, με πολλές διασυνδέσεις με εμπόρους αυτοκινήτων στο εξωτερικό (Βουλγαρία), και τον έπεισαν να συνεργαστεί μαζί τους προκειμένου να καλύπτει το τμήμα της αγοράς, του εκτελωνισμού και πιθανές βλάβες που θα παρουσίαζαν τα οχήματα τα οποία θα εισήγαγαν, ενώ μετά την πώληση τους, θα υποχρεούνταν οι δράστες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις παρακρατώντας ένα μέρος αυτών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ουδέποτε του κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά από την πώληση αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από την πώληση οχήματος ιδιοκτησίας του και από την υποτιθέμενη αγορά τεσσάρων οχημάτων για λογαριασμό της εταιρίας του 40χρονου, η οποία σχετίζεται με οχήματα, με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.500 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου