Saturday, 24 February, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αράχωβα, Όλιβερ: Συνεχίζεται η αντιδικία μεταξύ Αρχών και κτηνιάτρου. Η καταγγελία για συγκάλυψη

Εν αναμονή του πορίσματος από ειδικό πραγματογνώμονα, βάσει και του οποίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, η αντιδικία μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που πρώτη εξέτασε τον σκύλο, συνεχίζεται.

“Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του και εγκατάλειψης του καθώς ο σκύλος δεν είχε κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο ή δαγκώματα ή οτιδήποτε”, είπε από την πλευρά της η κτηνίατρος, Κλεονίκη Τόλα.

“Εμείς τουλάχιστον από τα στοιχειά που έχουμε συλλέξει, βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις, δεν βλέπουμε κάποιον άνθρωπο να κακοποιεί τον σκύλο”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Δεν αποδέχεται ο ιδιοκτήτης την εκδοχή της ΕΛΑΣ

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών.

Ούτε ο ιδιοκτήτης του σκυλιού, ωστόσο, αποδέχεται αυτή την εκδοχή. Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μάλιστα, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια.

“Δεν υπάρχει επίσημο βίντεο που να δείχνει επίθεση με αγέλες. Λοιπόν, υπάρχει ένα απόσπασμα που δείχνει δύο σκυλιά, καμία σχέση, ούτε να επιτίθενται ούτε τίποτα, ήρεμα σκυλιά. Κάθισε λίγο εκεί ο δικός μου, είδε που φύγαν τα σκυλιά και ανέβηκε πάνω προς το σπίτι μου. Όλα αυτά γίνανε στα 100 μέτρα από το σπίτι μου από κάτω”.

“Αν θέλει να μας πει (ότι υπάρχει) κάποιο πόρισμα η αστυνομία ότι υπήρχαν άγρια σκυλιά, τότε αυτό είναι ευθύνη του δημάρχου και του αντιδημάρχου. Ο Όλιβερ δεν πέθανε από παθολογικά αίτια”, είπε η δικηγόρος του, Ανθούλα Ανάσογλου. Το θρίλερ συνεχίζεται, με το πόρισμα του πραγματογνώμονα και τις ανακοινώσεις των αρχών να αναμένονται εντός της εβδομάδας, καθώς ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα για τον θάνατο του Όλιβερ.

“Υπάρχει πολιτική βούληση να συγκαλυφθεί ο θάνατος του Όλιβερ”

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας “Νέμεσις”, εξήγησε την ανάρτηση που έκανε περί πολιτικής βούλησης για συγκάλυψη του θέματος.

Τόσα χρόνια που ασχολούμαστε και ασχολούμαι με τα θέματα της προστασίας των ζώων, έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις συνεργασίας με τις διάφορες κρατικές δομές, και τις Αρχές. Μέσα από ένα τέτοιο κανάλι έφτασε η πληροφορία, που έχω αναρτήσει ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να κλείσει το θέμα του Όλιβερ γιατί η Αράχωβα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας μας που παίζονται και διακινούνται εκατομμύρια”, είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει συμβεί ο θάνατος του Όλιβερ από άλλα ζώα, η μόνη κτηνιατρική γνωμάτευση είναι της κτηνίατρου που της πήγαν το ζώο και το είδε. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν δαγκώματα στο ζώο και είναι καταλύτης αυτή η δήλωση. Αυτό το βιντεάκι με τον Όλιβερ και άλλα σκυλάκια, είναι ένα πολύ θαμπό μικρό βίντεο που δείχνει τον Όλιβερ και κάπου σε απόσταση 50-100 μέτρων είναι κάτι άλλα σκυλάκια, που δεν υπάρχει κανένας καυγάς. Σύμφωνα πάλι με την ίδια την κ. Μπομπολάκη: “Από την αρχή έχουμε εστιάσει στο θέμα του βίντεο που υπάρχει και φαίνεται άνθρωπος μαζί με τον Όλιβερ όπου φαίνεται να κατευθύνεται προς συγκεκριμένη αποθήκη, που όλα τα Μέσα σήμερα αναφέρουν ότι εκεί μέσα έχ4ει οστά και κρανία σκυλιών, είναι το κλειδί της υπόθεσης”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου