Saturday, 27 July, 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο πρώην σύζυγος της 40χρονης

Η 40χρονη βρέθηκε νεκρή νωρίς το πρωί στην Πάρνηθος και Αριστοτέλους στο Μενίδι, στο πεζοδρόμιο.

Εφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ το μαχαίρι ήταν καρφωμένο στην κοιλιά της. Εξετάζεται το σενάριο η άτυχη γυναίκα να μεταφέρθηκε εκεί. Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην σύζυγος της 40χρονης γυναίκας συνελήφθη για τη δολοφονία της στη συμβολή της οδού Πάρνηθος και Αριστοτέλους στο Μενίδι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 50χρονος άνδρας εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στην περιοχή της Φυλής και σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη από την Αλβανία είχε καταγγείλει τον σύζυγό της το 2013, το 2022 αλλά και στις 7 Μαΐου, όπου φέρεται να την είχε ξυλοκοπήσει και είχε απευθυνθεί στο τοπικό τμήμα. Στη γυναίκα είχε χορηγηθεί panic button, ενώ αύριο ο άνδρας θα δικαζόταν για την τελευταία καταγγελία της γυναίκας. Στις 7 Μαΐου, που πήγε να τον καταγγείλει, οι Αστυνομικοί της πρότειναν να την πάνε σε δομή φιλοξενίας αλλά η γυναίκα αρνήθηκε.

Τότε ο άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την επόμενη ημέρα, στις 8/5. Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επομένη οδηγήθηκε στο δικαστήριο.Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαϊου καθώς απουσίαζε η παθούσα. Το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο εισαγγελέας, έχοντας τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του,αλλά μετά την αναβολή της δίκης ( βάση του άρθρου 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά… Το 2013 η γυναίκα είχε εμφανιστεί στο ΑΤ Αχαρνών, καταγγέλλοντάς τον για ξυλοδαρμό και απειλή. Ο άνδρας είχε συλληφθεί και εν συνεχεία του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή. Ωστόσο φαίνεται ότι το ζευγάρι συνέχιζε να μένει μαζί (έχουν παιδιά) . Τον Σεπτέμβριο του 2022, πάλι στο ΑΤ Αχαρνών, η γυναίκα έκανε νέα καταγγελία για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και ξυλοδαρμό. Του επιβλήθηκε τότε ποινή με αναστολή και απαγόρευση εισόδου στο σπίτι. Ωστόσο η ίδια του επέτρεψε να μένει στο σπίτι.

Πριν τις 7/5 που συνέβη το σοβαρό επεισόδιο, η γυναίκα έφυγε από το σπίτι, νοίκιασε σπίτι στο Μενίδι και άρχισε να διαμένει με την κόρη της. Μέχρι που σήμερα της έστησε καρτέρι…

Ο άνδρας αναζητείται πλέον από την ασφάλεια Αττικής, ενώ δελτία αναζήτησης έχουν σταλεί σε όλα τα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στον κατηγορούμενο όταν δόθηκε η αναβολή είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας. Επιπλέον, η αναβολή ( που εκ του νόμου είναι μεγαλύτερη από 3 ημέρες) και όχι τριήμερη δόθηκε όχι μόνο επειδή έλειπαν η καταγγέλλουσα και η κόρη της από το δικαστήριο, αλλά κυρίως επειδή δεν θα ήταν έτοιμη η ιατροδικαστική.

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές της 40χρονης στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της, περιγράφει μια κάτοικος της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα από έναν πελάτη της.

Όπως περιγράφει η επιχειρηματίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μαγαζί της, ο πελάτης άκουσε την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησε την Αστυνομία. «Το πρωί έρχομαι 5:10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις  γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία’. Φοβήθηκα και δεν τον ρώτησα, αλλά και μετά μου λέει να μην ανοίξω την πόρτα, αυτός πήρε στην Αστυνομία. Η κοπέλα φώναζε ‘βοήθεια, βοήθεια’ και αυτός φώναξε την Αστυνομία», αναφέρει.

Συγκλονισμένη είναι και μια κάτοικος του Μενιδίου, η οποία όταν έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 40χρονη από την Αλβανία είδε -πέρα από τη σορό της άτυχης γυναίκας- την κόρη της 40χρονης σε κατάσταση σοκ να μιλά στο τηλέφωνο και να λέει πως ο πατέρας της σκότωσε τη μητέρα της. «Ήρθε μια κοπελίτσα, χαρακτηριστικά εδώ στον τόπο του συμβάντος, και είπε ότι ‘ίσως να είναι η μαμά μου’ ενώ έκλαιγε και ωρυόταν», λέει χαρακτηριστικά. «Έδειξε μια φωτογραφία στους Αστυνομικούς και έτσι ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η μαμά της. Είπε ότι η μαμά της σήμερα δεν πήγε στη δουλειά και αφού έδειξε τη φωτογραφία στους αστυνομικούς τους είπε ότι τη σκότωσε ο μπαμπάς της».

Όπως ισχυρίζεται η κάτοικος, το ζευγάρι είχε αγοράσει σπίτι, πρόσφατα στην περιοχή, ενώ όπως λέει για την κόρη της 40χρονης: «Μιλούσε στο τηλέφωνο και έλεγε ‘έχουν σκοτώσει τη μαμά μου, έχουν σκοτώσει τη μαμά μου’, ήταν πολύ συγκλονισμένη». «Έλεγε πως ‘ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου, τη βρήκε, καθώς πήγαινε στη δουλειά της’». Όπως εξηγεί, πιθανότατα το κορίτσι εκείνη την ώρα μιλούσε στον αδερφό της και του έλεγε: «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

KKE: Μια ακόμα γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας αλλά και κρατικής αδιαφορίας
Ανακοίνωσε εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με την νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι, τονίζοντας πως «όσο οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν ως “κόστος” και αποκλειστικά ατομική ευθύνη την ανάγκη των γυναικών να ξεφύγουν από μία βίαιη και παθογόνα σχέση, όσο παραμένει ο “Γολγοθάς” των χρονοβόρων και πολυδάπανων νομικών διαδικασιών, τόσο θα μετράμε αποτρόπαια εγκλήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Μια ακόμα γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της κρατικής αδιαφορίας και έλλειψης όλων των αναγκαίων μέτρων ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας και στήριξης των γυναικών.

Όσο οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν ως “κόστος” και αποκλειστικά ατομική ευθύνη την ανάγκη των γυναικών να ξεφύγουν από μία βίαιη και παθογόνα σχέση, όσο παραμένει ο “Γολγοθάς” των χρονοβόρων και πολυδάπανων νομικών διαδικασιών, τόσο θα μετράμε αποτρόπαια εγκλήματα και η συζήτηση θα εξαντλείται στα panic button και στην αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών, η οποία-όσο αναγκαία κι αν είναι-από μόνη της δεν αρκεί».

Πηγη: real.gr-protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου