Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη με 3.300 αστυνομικούς – Φόβος για τους αντιεξουσιαστές

Με κεντρικό άξονα τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στα Εξάρχεια

σχεδιάζει φέτος η ΕΛΑΣ τα μέτρα ασφαλείας για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την παρουσία 3.300 αστυνομικών.
Οι επιτελείς της Κατεχάκη έχουν διαπιστώσει ότι η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια και οι επιχειρήσεις εκκένωσης, σε συνδυασμό με το νόμο του ασύλου για τα πανεπιστήμια, θα αποτελέσουν ευκαιρία για ομάδες που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.
Όμως αυτή τη φορά δεν θα μετακινηθούν για τη Θεσσαλονίκη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Αθήνα καθώς οι αρχές θέλουν να παραμείνει στα Εξάρχεια το πέπλο ασφαλείας, ενώ θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ομάδες κουκουλοφόρων να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή με το δεδομένο ότι όλο το βάρος θα βρίσκεται στην βόρειο Ελλάδα.
Έτσι συνολικά 11 διμοιρίες θα μετακινηθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και 6 των Υ.ΜΕ.Τ. Τα μέτρα ασφαλείας στη διεθνή έκθεση θα ενισχύσουν διμοιρίες από διπλανούς νόμους από τη Θεσσαλονίκη.
Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό τα κτίρια που είναι σε κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και στα οποία δίνουν το παρόν καθημερινά αντιεξουσιαστές. Η επιφυλακή θα αρχίσει 48 ώρες πριν τη ΔΕΘ, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακτιβιστικών ενεργειών.
Στους αστυνομικούς έχει γίνει σαφές ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι πολίτες που θα θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά όμως δεν θα πρέπει να γίνουν ανεκτά οποιαδήποτε περιστατικά επεισοδίων και να πρέπει να σταματούν εν τη γενέσει τους.
Επίσης στους αστυνομικούς δόθηκαν οδηγίες για ήρεμη και ψύχραιμη αντίδραση σε οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό που θα μπορούσε όμως να προκαλέσει μια γενικευμένη κρίση.
Το ελικόπτερο της αστυνομίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ εικόνα από τις πορείες θα δίνουν αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε υπερυψωμένα κτίρια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου