Monday, 22 April, 2024

Δολοφονία Αναστάζια: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Μπαγκλαντεσιανού

Παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παραιτήθηκε μετά την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης.

Ειδικότερα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια της Αναστάζια Ρουμπίνσκα, ο δικηγόρος Βασίλης Δρόσος παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 32χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Ο κ. Δρόσος διορίστηκε αυτεπάγγελτα και αποφάσισε να παραιτηθεί, σύμφωνα με το kosnews24.gr. «Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορούμενου στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής.

Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία (μην ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που έχει διαπράξει δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού. Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Ζαφείρης Δρόσος».

Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

Με βάση την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, σύμφωνα με το kosnews24.gr, εκτός από ποινική δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο ασκήθηκε και δίωξη για βιασμό της 27χρονης κοπέλας.

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο το οποίο καταρρίπτει όλα όσα είχε πει στην κατάθεσή του ο 32χρονος και τα όσα έγιναν το βράδυ που δολοφόνησε την 27χρονη Αναστάζια έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στην κατάθεσή του ο Μπαγκλαντεσιανός είχε πει ότι πήγε την κοπέλα στο σημείο που είχε ραντεβού με τον φίλο της και αμέσως μετά επέστρεψε στο σπίτι του και έπεσε και κοιμήθηκε, σε βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που γυρίζει μεν στο σπίτι του, όμως τρία λεπτά αργότερα βγαίνει πάλι και φεύγει, με τις δικαστικές αρχές να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εκείνα τα τρία λεπτά, που ενώ έχει σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα, επιστρέφει στο σπίτι για να πάρει σακούλα, να την τοποθετήσει μέσα και να την εγκαταλείψει στο σημείο που βρέθηκε η σορός.

Αυτό μάλιστα το βίντεο ενισχύει και την άποψη των ανακριτικών αρχών ότι η δολοφονία της κοπέλας τελικά έγινε σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στην αρχή αυτού του έλους, στο οποίο βρέθηκε τελικά μετά από μέρες η σορός της 27χρονης.

Όλα αυτά τα στοιχεία η ανακρίτρια θα τα θέσει στον Μπαγκλαντεσιανό δράστη, για να δώσει εξηγήσεις, ενώ είναι καταπέλτης και τα στοιχεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς θα πρέπει να δώσει και μια σαφή εξήγηση για ποιο λόγο την επίμαχη ώρα που δολοφονήθηκε η κοπέλα, ο ίδιος φαίνεται να απενεργοποιεί τα δεδομένα του κινητού του, κάτι το οποίο κάνει μόνο, όποιος θέλει να μην αποτυπώνεται το στίγμα του και το πού βρίσκεται τη συγκεκριμένη ώρα. Πάντως παρά τις προσπάθειες των αναλυτών στα εγκληματολογικά εργαστήρια τελικά η προχωρημένη σήψη στην οποία ήταν η σορός της 27χρονης, αλλά και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος από τη σακούλα ήταν μέσα στα νερά, δεν βοήθησε τους αστυνομικούς ώστε να εντοπίσουν γενετικό υλικό.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου