Friday, 19 July, 2024

Δολοφονία στη Χαλκίδα: «Το θύμα και ο σύζυγος της φόνισσας, ήταν οι καλύτεροι φίλοι»

Η δολοφονία στη Χαλκίδα έχει συνταράξει δύο οικογένειες, που όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία μετά το έγκλημα, γνωρίζονταν πολύ καλά. Τι λένε οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη δράστιδα και την σύζυγο του θύματος…

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στη Χαλκίδα που σημειώθηκε το πρωί. Η 38χρονη που έβαψε τα χέρια της με αίμα έχει συλληφθεί αλλά δεν ομολογεί το έγκλημα που της καταλογίζεται. Όπως λέει ο δικηγόρος της παραμένει σε σοκ. Από την άλλη ο νομικός που εκπροσωπεί την σύζυγο του θύματος υποστηρίζει πως η φόνισσα παρενοχλούσε τον άτυχο άντρα εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν σχέση. Τα όσα συνέβαιναν γνώριζε, όπως λέει και ο σύζυγός της, που ήταν στενός φίλος με τον 42χρονο που δολοφονήθηκε. Η 38χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που την οδήγησαν στο φονικό.

Από τέλος του 2021 το θύμα είχε καταγγείλει ότι τον παρενοχλούσε η μετέπειτα δολοφόνος του. Ο δικηγόρος της συζύγου του 42χρονου θύματος, Α. Ταρτης, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ θύτη και θύματος». Ωστόσο υπήρξαν απειλές και μας αναφέρει ότι «από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου, εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Τότε δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο σύζυγος της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί. Δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Υπήρξαν απειλές». Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο της συζύγου του αδικοχαμένου άντρα «ο σύζυγος της δράστιδος ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος».

Μάλιστα ο ίδιος ο 42χρονος, εκτός από την γυναίκα του, είχε ενημερώσει και τον άντρα της δράστιδος για τις όχι λίγες στιγμές που τον ενοχλούσε στην καθημερινότητα του. Η γυναίκα του νεκρού επιχειρηματία είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. «Όπως ξέρετε είδε το σκηνικό διότι ήταν στο μπαλκόνι χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Είναι τρομερό να βλέπεις τον άνθρωπό σου να σφαγιάζεται κυριολεκτικά» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ. Ταρτης τονίζει ότι «πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική γιατί περίμενε έξω από το σπίτι, τον χτύπησε πισώπλατα και τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο αποφασισμένο και με καλό σχεδιασμό για να μην ακούσω από κανέναν τίποτα περίεργο ότι δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν υπάρχει αυτό».

Η δραστιδα έχει δύο παιδιά με τον σύζυγό της με τον κύριο Ταρτη να επισημαίνει ότι «πρέπει να προστατευσουμε τις οικογένειες».

Η 38χρονη γυναίκα που μαχαίρωσε σήμερα το πρωί τον 42χρονο άντρα «παρακολουθείται από ψυχίατρο εδώ και τρεις μήνες» ανεφερε για την δραστιδα στο newsit.gr ο δικηγόρος της, Θέμης Κωντσιλιδης. Συμπληρώνει ότι «δεν είναι σε καλή ψυχική κατάσταση. Δεν έχει πει πολλά πράγματα. Θα μιλήσουμε αύριο. Μου ζήτησε να βοηθήσουμε τα παιδιά της και τον σύζυγό της. Είναι σοκαρισμένη. Δεν έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν είναι σε θέση να απολογηθεί. Μου γνωστοποίησε ο σύζυγός της ότι παρακολουθείται από ψυχιατρο εδώ και τρεις μήνες. Επειδή είναι μικρή κοινωνία θα κοιτάξουμε να σώσουμε τα παιδιά» ανέφερε.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο, όταν ένας άνδρας 42 ετών βρέθηκε νεκρός, με πολλές μαχαιριές στο στήθος.

Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη μίας γυναίκας 38 ετών, η οποία φέρεται να είναι η δράστης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις, η 38χρονη, επάνω στον καυγά, φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και επέφερε πολλές μαχαιριές στο στήθος του 42χρονου που ήταν μοιραίες. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Χαλκίδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου