Saturday, 27 July, 2024

Δύο Πατριάρχες στην κηδεία του επισκόπου Μοραβίας κυρού Αντωνίου, στη Μόσχα

Μόσχα: Το Σάββατο της Τυρινής 16 Μαρτίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα, οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ.Κύριλλος και Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και την κηδεία του εκλιπόντος Σέρβου Επισκόπου Μοραβίας Αντωνίου.

Ο μακαριστός κυρός Αντώνιος, επί 22 χρόνια υπηρέτησε στο Σερβικό Μετόχι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Μόσχα, ως αντιπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας, στο Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.

Με τους Προκαθημένους της Ρωσικής και της Σερβικής Εκκλησίας συλλειτούργησαν εκ μέρους της Ρωσίας: οι Μητροπολίτες Αναστάσεως κ.Γρηγόριος, ο Βολοκολάμσκ κ.Αντώνιος, ο Καζάν και Ταταρστάν κ.Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Οδιντσώβου κ. Θωμάς, ο Αρχιεπίσκοπος Γεγκωρέβου κ. Ματθαίος, και ο Επίσκοπος Σιδηρουπόλεως (Железногорский) κ. Παΐσιος. Εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι: Μπάτσκας & Βοϊβοντίνας κ. Ειρηναίος, Άνω Καρλοβακίου-Κροατίας κ.Γεράσιμος, Βάλιεβου κ.Ησύχιος και οι Επίσκοποι: Ρεμέσιανης κ.Στέφανος, Έγγρας κ.Νεκτάριος και Θερμών (Toplichsky) κ. Πέτρος. Έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί, τόσο της πρωτεύουσας όσο και συνοδοί της Σερβικής αντιπροσωπείας.

Κατά τη λειτουργία προσευχήθηκαν συνάδελφοί του Ακαδημαϊκοί, Μοναστηριακές Αδελφότητες μοναχών και μοναζουσών, και παρέστησαν στην κηδεία, συγγενείς και φίλοι του αείμνηστου Επισκόπου Αντωνίου, μεταξύ των οποίων η μητέρα, η αδερφή και η ανιψιά του, που έφτασαν από τη Σερβία.

Ο Επίσκοπος Μοραβίας Αντώνιος εκοιμήθη στις 11 Μαρτίου 2024, στο 53ο έτος της ζωής του, μετά από μια σοβαρή και μακρά ασθένεια… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου