Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εισαγγελική παρέμβαση για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στη Ρόδο

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από καταγγελία διακίνησης υλικού εκδικητικής παιδικής πορνογραφίας σε γυμνάσιο της Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα dimokratiki.gr ένας 13χρονος μαθητής γυμνασίου, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με μια συμμαθήτρια και συνομήλική του, κατηγορείται πως είχε καταγράψει στο κινητό του προσωπικές τους στιγμές, τις οποίες διέρρευσε την προηγούμενη Τετάρτη (8/3) σε συμμαθητές τους καθώς και καθηγητές.

Μεταξύ άλλων, διερευνάται η εμπλοκή μιας ακόμη μαθήτριας στην υπόθεση διακίνησης του εν λόγω υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό γνωστοποίησε η 13χρονη στους γονείς της κι εκείνοι με τη σειρά τους την διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Στη συνέχεια, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχός τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος- πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές. Στην Ασφάλεια έχει ήδη κληθεί ένας εκ των μαθητών που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου