Thursday, 28 March, 2024

Εκτός λειτουργίας το αναβατόριο των ΑμεΑ στο μουσείο της Αμφίπολης

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το αναβατόριο των ΑμεΑ στο μουσείο της Αμφίπολης «εδώ και τρεις μήνες και δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει τη λύση»

αποκάλυψε στον Alpha 96,5 ο Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης και τόνισε την αδήριτη ανάγκη αυτό «να φτιαχτεί τώρα», λόγω και της τουριστικής περιόδου.
Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης στην εκπομπή «Αφουγκραζόμενοι την πόλη»:
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το αναβατόριο στο μουσείο της Αμφίπολης «εδώ και τρεις μήνες και δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει τη λύση» αποκάλυψε στον Alpha 96,5 ο Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης και τόνισε την αδήριτη ανάγκη αυτό «να φτιαχτεί τώρα», λόγω και της τουριστικής περιόδου.
Παράλληλα, οι ελλείψεις στα νοσοκομεία «είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς» κατήγγειλε στον Αlpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Αυγουστίδης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, «έχουμε νοσοκομεία τα οποία δεν είναι προσβάσιμα, δεν έχουν δωμάτια που να είναι κατάλληλα να δεχθούν έναν άνθρωπο με βαριά κινητική αναπηρία» ενώ επεσήμανε πως οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, εντούτοις «δεν υπάρχουν φυσίατροι στα ελληνικά νοσοκομεία».
Επιπλέον, ο κ. Αυγουστίδης έκανε λόγο για ακατάλληλα σχολεία, στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα στα παιδιά με αναπηρία. «Θα πρέπει να υπάρχουν οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής στην ώρα τους» διαμήνυσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως αυτοί θα πρέπει να είναι παρόντες από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.
ΑΚΟΎΣΤΕ το ηχητικό από τον ακόλουθο σύνδεσμο για τον κ. Αυγουστίδη:
http://audio.alpha965.gr/interviews/2019/AUGOUSTOS/AUGOUSTIDHS%20BLEMMA%2023-08-19.m4a

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου