Tuesday, 23 April, 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κακουργηματική δίωξη στους 12 συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στους 12 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.
Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά «αστυνομικής βίας»
Στον Συνήγορο του Πολίτη αποστέλλει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Παρασκευής, για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:
«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.
Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου