Thursday, 4 July, 2024

Επιτυχής Διοργάνωση Σεμιναρίου Νέων Κυνηγών στο Κάτω Νευροκόπι

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ), σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας, διοργάνωσαν με επιτυχία ένα σεμινάριο για νέους κυνηγούς το Σάββατο 29 και πρακτική εκπαίδευση την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Οχυρό Κάτω Νευροκοπίου στη Δράμα.
Η βασική επιδίωξη του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει νέους ανθρώπους για το κυνήγι, ενώ ταυτόχρονα να προάγει τη σωστή και ασφαλή εκπαίδευση των νέων κυνηγών. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν με νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.
Το σεμινάριο περιλάμβανε τόσο θεωρητική εκπαίδευση όσο και πρακτική άσκηση. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύτιμες πληροφορίες από διακεκριμένους εκπαιδευτές. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοφάνης Καραμπατζάκης, Γενικός Γραμματέας του ΚΣ Δράμας και Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και ο κ. Χρήστος Καλαϊτζής, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ, μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους νέους κυνηγούς.
Τα θέματα του σεμιναρίου αφορούσαν την ενημέρωση για τη λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τη νομοθεσία που διέπει το κυνήγι, την παρουσίαση των θηρεύσιμων ειδών καθώς και την ασφαλή χρήση του όπλου.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου έγιναν παρουσιάσεις και σκοπευτικές δοκιμές με θέμα την τουφεκιά στον αγριόχοιρο με μολύβι. Στην εκδήλωση, ο κ. Γιάννης Ναυπλιώτης παρουσίασε φυσίγγια για τον αγριόχοιρο, μονοβόλα και δράμια, καθώς και τα όπλα της εταιρείας Franchi.
Με την παρουσία τους τίμησαν τις δύο εκδηλώσεις ,ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δράμας κος Γιάννης Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΜΑΘ Γκατζάρας Νίκος και το μέλος ΔΣ της ΚΟΜΑΘ και Πρόεδρος του ΚΣ Καβάλας Κώστας Καλαϊτζίδης.
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Η ΚΟΜΑΘ, καθώς και οι Κυνηγετικοί Σύλλογο, Κάτω Νευροκοπίου και Δράμας, ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτές και δεσμεύονται για τη συνεχή στήριξη και προώθηση της κυνηγετικής παιδείας στη χώρα μας.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση άμεσα συνεργαζόμενη και ελεγχόμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που δραστηριοποιείται και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης). Η ΚΟΜΑΘ, έχοντας 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητάς της με περίπου 40.000 μέλη, απασχολώντας 75 μόνιμους υπαλλήλους,, εργάζεται στην κατεύθυνση της προστασίας και διαχείρισης της άγριας πανίδας και των βιοτόπων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.