Saturday, 27 July, 2024

Η εκδήλωση με τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μια σειρά κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν το λαό της πόληςπαρουσιάσθηκαν μέσα από μια ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σημερινής, δεύτερης, ημέρας του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση είχε θέμα «”Λαϊκή Συσπείρωση” ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Συμμετείχαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.Νέοι, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις που έφεραν στο επίκεντρο τα προβλήματα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία, τη λαϊκή και φοιτητική στέγη, τις αθλητικές υποδομές και τα σχολεία, κ.α. Αλλά και γιατί οι νέοι να πάνε να ψηφίσουν και γιατί να επιλέξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι το ερώτημα είναι ποιος θα αποτελέσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο τη φωνή των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους και συγκεκριμένα: «(…)ποιος θα είναι η φωνή των εργαζομένων, της νέας γενιάς, για τα δικαιώματά μας, η φωνή των αγώνων μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια; ποιος μπορεί να δώσει φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις που υπάρχουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για την προστασία του περιβάλλοντος, για χώρους πρασίνου, για έργα που λείπουν και ούτω καθεξής; ποιος μπορεί να κάνει στρατηγική αντιπολίτευση στη διοίκηση Τζιτζικώστα από τη σκοπιά των αναγκών μας, από τη σκοπιά ενός άλλου μέλλοντος το οποίο θέλουμε και διεκδικούμε έτσι ώστε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες του εικοστού πρώτου αιώνα;

Η απάντηση είναι μία και μοναδική: είναι η Λαϊκή Συσπείρωση που μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αντίβαρο, το μοναδικό αντίπαλο δέος γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, σε αυτό το αντιλαϊκό μπλοκ το οποίο διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, το δήμο και την περιφέρεια. Οι υπόλοιπες δυνάμεις οι οποίες κατεβαίνουν και ζητάνε την ψήφο μας στηρίζουν ένα δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο του έχει τα κέρδη του κεφαλαίου, μάλιστα τον βαφτίζουν πράσινο ενώ είναι μαύρος για τις ζωές μας, για τα δικαιώματά μας και για το περιβάλλον, έχουν συνδιαμορφώσει όλο αυτό το πλαίσιο για την τοπική διοίκηση που έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση, έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση κι εκεί υπάρχει πραγματικά διακομματική ομερτά για αυτά τα ζητήματα δεν συζητάει κανένας, προφανώς και συμφωνούν στο να μετατρέπεται η περιοχή μας γενικότερα όλη η βόρεια Ελλάδα αλλά και εδώ η Θεσσαλονίκη σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και άρα να μετατρέπεται η περιφέρεια μας σε μαγνήτη πολύ μεγάλων κινδύνων.

Ο Βασίλης Τομπουλίδης, εξήγησε μιλώντας για τους άλλους 8 συνδυασμούς που διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ότι μιλάμε για διαφορετικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την ίδια πολιτική, επικαλούμενος την ίδια την πείρα που υπάρχει από τις προηγούμενες εκλογές. Θύμισε ότι το 2019 είχαν κατέβει στις εκλογές 19 υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Από αυτούς, τους αυτοαποκαλούμενους ως ανεξάρτητους, οι 10 βρέθηκαν να είναι αντιδήμαρχοι στη διοίκηση του νυν Δημάρχου Κ. Ζέρβα. Και όπως είπε, όλοι τους είναι πλήρως εξαρτημένοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στα κρίσιμα ζητήματα έχουν εμβληματικές ταυτίσεις, ιδιαίτερα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Και όλοι τους είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων, και συμφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές και κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου