Saturday, 2 December, 2023

Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ: Είχα κλείσει την πόρτα για τα σκυλιά… μετά πώς άνοιξε;

Στην τελική ευθεία εισήλθε σήμερα, η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα το 2016, όταν ένας 5χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα από επίθεση σκυλιού ροτβάιλερ, έξω από το Άργιλο Κοζάνης.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κατάθεση του κατηγορούμενου και ιδιοκτήτη των σκύλων Ι. Μ., ο οποίος μεταξύ άλλων, αρχικά αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας τόσο τα δικά του όσο και της συζύγου του. Στη συνέχεια και σε ερώτηση της προέδρου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είχε τα οχτώ σκυλιά στο σπίτι, λέγοντας πως αυτά προήλθαν από επιθυμητές εγκυμοσύνες το διάστημα που έλειπε από το σπίτι, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε δώσει εντολή στον κτηνίατρο να δοθούν για υιοθεσία και τα σκυλιά τα είχε εκπαιδεύσει εκείνος, περιγράφοντας και τις συνθήκες φύλαξης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου, “κάποιος μετακίνησε το σωλήνα αντιστήριξης”, ενώ άφησε αιχμές κατά της μητέρας ότι σε προηγούμενη κατάθεση της ανέφερε πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα που ήταν τα σκυλιά και ανέφερε “πως μετά άνοιξε;”. Συνέχισε λέγοντας πως τα έκλεισε τα σκυλιά εκείνη τη μέρα, διότι γνώριζε πως ο 5χρονος είχε έναν σκύλο και τον κακομεταχειριζόταν και γι ‘αυτό επέλεξε να τα κλείσει μέσα!

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο τότε σύντροφος της μητέρας προσπαθεί να πετάξει τις κατηγορίες από πάνω του και υπάρχει ζήτημα ψευδορκίας. Στη συνέχεια η πρόεδρος της έδρας του θύμισε πως σε προηγούμενη κατάθεση του είχε αναφέρει ότι το ατύχημα ήταν προμελετημένο από τη μητέρα για να διεκδικήσει αποζημίωση και τον ρώτησε αν επιμένει σε αυτή την άποψη. “Όχι δεν επιμένω, τότε προσπαθούσα να ελέγξω όλα τα ενδεχόμενα” απάντησε ο Ι. Μ., ο οποίος έκλεισε την απολογία του υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του είναι αθώα.

Σημαντική είναι η στιγμή που πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε προς τον κατηγορούμενο “ένα συγγνώμη δε ζητήσατε τόσα χρόνια από τη μάνα”, με τον τελευταίο να απαντά αμήχανα πως “προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά δεν μας άφησαν….η οδύνη μου είναι μεγάλη, η μοναδική συγγνώμη που ζητάω είναι από τον Θεό και κάθε φορά μνημονεύω τον μικρό Στάθη σε κάθε εκκλησάκι που κάνω”.

Ακολούθησε η κατάθεση της συζύγου του ιδιοκτήτη του σκύλου και επίσης κατηγορούμενης, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως “είμαι αθώα, είχα κατάστημα και δούλευα… δεν είχα χρόνο για τα σκυλιά, με τα σκυλιά δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση ούτε τα τάισα ούτε τα έκανα μπάνιο ούτε τίποτα” και συνέχισε λέγοντας πως ο σύζυγος της τα πρόσεχε πολύ τα σκυλιά και τον άκουγαν. Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον γείτονα και γνωστό οδοντίατρο της Κοζάνης, ισχυριζόμενη πως “χτύπησε τον ένα σκύλο και από τότε έγινε πιο επιθετικός….”.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε πως: “ένα τραύμα αριστερά πάνω στο κεφάλι και ένα δεξιά στο λαιμό έφερε το παιδί… εγώ το πήρα αγκαλιά δεν είχε τόσο σοβαρά τραύματα, ανέπνεε κανονικά. Είχε έναν βουβό λυγμό. Ούτε εγώ δεν λερώθηκα, λέει, από τα αίματα….”, ενώ ισχυρίστηκε πως: “πήγα σπίτι τους να ζητήσω συγγνώμη και δε με δέχτηκαν, δεν ήθελαν καν να με δουν”.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης υποστήριξε πως το σημαντικό φωτογραφικό υλικό που προσκόμισε στις αρχές Οκτωβρίου ο χειρουργός του Μαμάτσειου Μιχάλης Δουλγεράκης είτε είναι σκηνοθετημένο, είτε είναι φωτογραφίες μετά τον θάνατο του παιδιού, με τραύματα που έχουν γίνει από μαχαίρι και όχι από τα σκυλιά και δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Επίσης ο ιατροδικαστής Ιάκωβος Γερούδης, μάρτυρας της πλευρά του κατηγορούμενου και της συζύγου του, μίλησε για καθυστερημένη αντίδραση των γιατρών και ανικανότητα. Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο και αναμένεται ίσως και σήμερα η απόφαση. Πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα, για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και τη σύζυγό του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου