Saturday, 20 April, 2024

«Θεία, είμαστε από τη ΔΕΗ»! Εξαπάτησαν 2 ηλικιωμένες και απέσπασαν 150.000 ευρώ!

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί απάτη σε βάρος 2 ηλικιωμένων γυναικών, που έγινε πριν λίγες ημέρες σε χωριό των Σερρών και τις απέσπασαν 150.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών, για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το πρωί της 4ης Ιανουαρίου 2023 οι προαναφερόμενοι άνδρες, επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν στο σπίτι των 2 ηλικιωμένων γυναικών, όπου ο ένας εξ αυτών μπήκε στο σπίτι ως δήθεν υπάλληλος της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ζήτησε από τις 2 ηλικιωμένες να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι, με το πρόσχημα ότι δήθεν κινδυνεύουν να καταστραφούν, καθώς υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί πυρκαγιά. Στη συνέχεια αφαίρεσε τα χρήματα που ανέρχονταν στις 150.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθουσών και διέφυγε επιβιβαζόμενος στο όχημα που τον ανέμενε ο δεύτερος άνδρας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου