Saturday, 27 July, 2024

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 24χρονου διακινητή αλλοδαπών

Στο πλαίσιο συνεχών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν δύο άτομα.

Αναλυτικότερα:

  • Χθες το πρωί, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στην Π.Ε.Ο. Καβάλας Θεσσαλονίκης, στο ύψος Κερδυλίων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα. Αφού εισήλθε σε χωματόδρομο, εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ για τον οδηγό προέκυψε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης που περιπολούσαν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθήνας, στο ύψος των Διοδίων Μαλγάρων, εντόπισαν όχημα που έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ για τον 29χρονο αλλοδαπό οδηγό προέκυψε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατασχέθηκαν ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων και το όχημα μεταφοράς.

Και στις δύο περιπτώσεις, ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μεταφοράς των αλλοδαπών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου