Thursday, 23 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα αθώος Αφγανός, για βιασμό και εμπορία 18χρονης

Ένας 40χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση» και για «εμπορία ανθρώπων»…

σε βάρος μιας 18χρονης συμπατριώτισσάς του, το 2020, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, καθώς, κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε δεκτό ότι η φερόμενη ως παθούσα, προέβη σε ψευδή καταγγελία σε βάρος του. Στην αστυνομία, η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, ταξιδεύοντας μέσω Κωνσταντινούπολης, για να ξεφύγει από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε και από τον έλεγχο των Ταλιμπάν αλλά, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, έπεσε στα χέρια του 40χρονου, ο οποίος της έκανε τη ζωή μαρτύριο.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άσκησε βία στην καταγγέλλουσα, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι τους έβλεπαν μαζί, να βαδίζουν «χέρι- χέρι και με το χαμόγελο στα χείλη». Όπως προέκυψε, ο 40χρονος Αφγανός βρισκόταν νόμιμα στη χώρα μας, καθώς είχε χαρτιά, εργαζόταν και νοίκιαζε σπίτι.

Εκτός από την αθωωτική απόφαση για τα παραπάνω αδικήματα, το δικαστήριο απήλλαξε τον κατηγορούμενο και για την «ηθική αυτουργία σε διακίνηση αλλοδαπών άγνωστου αριθμού και ταυτότητας», για την οποία τον είχε επίσης καταγγείλει η ομοεθνής του. Τελικά, καταδικάστηκε, με κάθειρξη 5 ετών, μόνο για την ηθική αυτουργία στη διακίνηση της 18χρονης, από την Τουρκία προς τη χώρα μας, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κερδοσκοπίας.

Η έφεσή του όμως δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψη του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η 18χρονη έχοντας ήδη καταφέρει να ταξιδέψει από το Αφγανιστάν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, χωρίς χρήματα και γνωστά πρόσωπα. ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον κατηγορούμενο, κι αυτός οργάνωσε μέσω επαφών που είχε με μεταφορείς πολιτών τρίτων χωρών, την παράνομη μεταφορά της από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όπως αναγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο συγκεκριμένος άνδρας την παρέλαβε ο ίδιος από τον Έβρο και την εγκατέστησε στην οικία του, στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για να παραμείνει νόμιμα στη χώρα.

Την κρατούσε, χωρίς τη θέληση της, τη χτυπούσε καθημερινά προκαλώντας της σωματικές κακώσεις και την απειλούσε, με πιστόλι και μαχαίρι, ότι θα τη σκότωνε, αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε. Το ίδιο έκαναν και τρίτα πρόσωπα, στα οποία είχε ο ίδιος αναθέσει τη φρούρηση της, όταν απουσίαζε από την οικία του.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος καθημερινά, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα συνοίκησης τους, την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται μαζί του χωρίς τη θέλησή της, χτυπώντας αυτή και απειλώντας τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα.

Προσπαθούσε να την εξαναγκάσει να συνάψει μαζί του γάμο, με σκοπό να εξασφαλίσει την έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων για τη μετάβαση και παραμονή της στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η 18χρονη, στις αρχές Νοεμβρίου του 2020, δραπέτευσε από το μπαλκόνι της οικίας του και κατόρθωσε να διαφύγει. Τον Μάιο του 2021 αποφάσισε να καταγγείλει τα όσα έλεγε ότι βίωσε και έτσι κινήθηκε η ποινική διαδικασία.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου