Saturday, 27 July, 2024

Θεσσαλονίκη: “Στα κάγκελα” 7 χωριά μετά από κλοπή-μαμούθ μετασχηματιστών

Την οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν αγρότες από επτά χωριά στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν το πιο κρίσιμο στάδιο της καλλιεργητικής περιόδου είδαν τα χωράφια τους να… ξεραίνονται, εξαιτίας κλοπής-μαμούθ μετασχηματιστών, οι οποίοι έπειτα από 12 ημέρες, δεν έχουν αντικατασταθεί!

Άγνωστοι λοιπόν την Παρασκευή 24 Μαΐου έβαλαν στο στόχαστρο και αφαίρεσαν πάνω από 10 μετασχηματιστές, με συνέπεια υπάρξει διακοπή στο δίκτυο ύδρευσης και κάτ’ επέκταση, να είναι αδύνατο το πότισμα στις καλλιέργειες: καλαμποκιού, τριφυλλιού, ηλιόσπορου. Αυτή τη στιγμή όπως εξηγούν οι αγρότες στο ThessToday.gr, οι ζημιές στις καλλιέργειές τους έχουν αγγίξει το 20%. Και με τον φόβο της πλήρους καταστροφής, οι παραγωγοί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και το πρωί της Δευτέρας, κατέθεσαν αγωγή κατά παντός υπευθύνου.

«Το κόστος παραγωγής στο καλαμπόκι είναι 300€/στρέμμα. Έχω εκατοντάδες στρέμματα, αντιλαμβάνεστε τη ζημιά; Είναι ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δεν μπορώ να πληρώσω. Φτάνει τις 60.000», δήλωσε στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαγκαδικίων, Δημήτρης Πετρίδης. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκαθιστά τους μετασχηματιστές μετά από τόσες ημέρες εκτός λειτουργίας… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου