Tuesday, 16 July, 2024

Ιδού ο χάρτης της ειρηνικής “εισβολής” – Δηλώνονται μόνο οι μισοί από τους πρόσφυγες

Πάνω από 100.000 ο αριθμός τους

Πάνω από 100.000 είναι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες (κατά την ΕΕ, πλέον, όλοι χαρακτηρίζονται ως “παράνομοι μετανάστες” ακόμα και οι προερχόμενοι από την Συρία και το Ιράκ) που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, καθώς ο επίσημος αριθμός των 50.256 που ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, υπολογίζει μόνο αυτούς που έχουν καταγραφεί επίσημα τον τελευταίο μήνα, αλλά όχι αυτούς που μπήκαν στην χώρα χωρίς να περάσουν από hotspots. Έτσι ή αλλιώς όταν έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της χώρας, λίγοι ενδιαφέρονται να περάσουν από τα επίσημα σημεία ταυτοποίησης, αφού πλέον η “χρυσή βίζα” ανήκει στο παρελθόν. Κατά την κυβέρνηση ο μεγαλύτερο αριθμός προσφύγων και λάθρο φιλοξενείται στη βόρεια Ελλάδα (28.518), αλλά ξεχνούν ότι στην Αττική υπάρχουν πάνω από 50.000 λάθρο και πρόσφυγες αυτή την στιγμή που έχουν ξεμείνει από την ροή του περασμένου χρόνου και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Στα νησιά καταγράφηκαν στα hotspots 4.668 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.463) και αυτοί ήρθαν τις τελευταίες δύο ημέρες.
Στην Αττική διαμένουν επίσημα 14.150 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.330), αλλά, όπως προαναφέραμε, υπάρχουν άλλοι 50.000 που δεν είναι καταγεγραμμένοι. Από αυτούς προήλθαν και οι τρομοκρατικοί πυρήνες που κτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται επίσημα 2.920, εκ των οποίων 1.390 στη Λάρισα.
Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται επίσημα εντός του καταυλισμού 11.500 άνθρωποι, αλά αυτός ο αριθμός είναι πολύ σχετικός. Οι μερίδες φαγητού (τρία γεύματα) που μοιράζονται καθημερινά ξεπερνούν τις 60.000…
Σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται επίσημα 8.690 άτομα. Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι γέφυρες του Αξιού που οδηγεί στον καταυλισμό της Ειδομένης. Νωρίτερα σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό των γεφυρών του Αξιού, εμποδίζοντας τη διέλευση από το σημείο σε λεωφορεία και βαν με ακτιβιστές που κατευθύνονταν προς τον καταυλισμό των προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Στην Ειδομένη η χαοτική κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά
Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Από τη μια μεριά κάποιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιοι κουρασμένοι από την ταλαιπωρία, προτιμούν να πάνε στις οργανωμένες προσφυγουπόλεις του Κιλκίς.
Η σιδηροδρομική γραμμή ξανακλείστηκε και οι πρόσφυγες κρατούν χαρτόνια και κομμάτια ύφασμα, όπου αναγράφονται συνθήματα, όπως “Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων”, και “Ανοίξτε τα σύνορα”. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα της Αθήνας.
Ο ΑΝΥΕΘΑ εξέτασε από κοντά τις συνθήκες φιλοξενίας στο κέντρο που ήδη λειτουργεί και ενημερώθηκε για τις εργασίες επέκτασής του. Στην περιοχή θα κτιστεί μια ολόκληρη πόλη για την μόνιμη φιλοξενία 10-15.000 ανθρώπων. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που συντελείται και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους για τη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.
του Χρήστου Μακρή

Ιδού ο χάρτης της ειρηνικής “εισβολής” – Δηλώνονται μόνο οι μισοί από τους πρόσφυγες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου