Sunday, 3 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κάλεσμα για κλειστά σχολεία στις 18 Ιανουαρίου. Ετοιμάζουν καταλήψεις οι μαθητές

Σε μαζικές καταλήψεις καλούν οι μαθητές την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Στον χώρο της εκπαίδευσης επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών σχολών τελούν υπό κατάληψη, με τους φοιτητές να προσέρχονται μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις ζητώντας δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από κοινού με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια. Την ίδια στιγμή συλλαλητήρια προετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ένταση στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ στην περιοχή του Ζωγράφου, με δυνάμεις της Αστυνομίας να εισέρχονται εντός αυτής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«4+1 λόγοι για ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει την αδικία νόμο με την ίδρυση πανάκριβων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Οι πολλοί να δίνουμε όλο και πιο πολλές εξετάσεις για να σπουδάσουμε και οι λίγοι που το σηκώνει η τσέπη τους να έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις! Κάποιοι λίγοι να αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον και οι χιλιάδες να παλεύουμε σε σχολεία με ελλείψεις και προβλήματα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα! Είναι άδικο και δε θα περάσει!

Γιατί το “Εθνικό Απολυτήριο”, που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση σημαίνει ότι θα δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα! Για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι λεφτά; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε με το “Εθνικό Απολυτήριο”; Ούτε να το σκέφτεστε!

Γιατί τα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή. Κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι γονείς μας δεν τα έχουν. Επιλογή για να σπουδάζουμε περισσότεροι είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ, η Τράπεζα Θεμάτων, να δίνεται στέγαση και σίτιση στους φοιτητές. Αλλά, στα Υπουργεία δεν τους νοιάζει να έχουμε επιλογές, να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας και να έχουμε μέλλον. Τους νοιάζει να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων. Των αλυσίδων φροντιστηρίων, των ιδιοκτητών Κολεγίων και των εμπόρων πτυχίων.

Για να φωνάξουμε ΩΣ ΕΔΩ! Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, έχει γίνει Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας. Εμείς απαιτούμε πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας διαχωρίζει, δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Απαιτούμε χρηματοδότηση και ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Για να βοηθιούνται όλα τα παιδιά για να προοδεύουν.

Γιατί, ήδη έγιναν εκατοντάδες καταλήψεις, ήμασταν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στο δρόμο στην πρώτη μας πορεία και πάμε τώρα να γίνουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! Γιατί τώρα είναι ώρα αγώνα! Για την Παιδεία μας και τη ζωή μας! Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει στα χαρτιά ή καθυστερήσει σχέδια και νόμους! Θα το ξανακάνουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ούτε σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο

Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές

Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Περισσότεροι καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές/τμήμα

Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

Θέρμανση σε όλα τα σχολεία

Τώρα ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία- θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου