Tuesday, 9 March, 2021

Κέρκυρα: Τι απαντά ο γιατρός στην αποκάλυψη περί “μαϊμού” ασθένειας λόγω εμβολίου

Στη Δικαιοσύνη λέει ότι θα προσφύγει ο γιατρός από την Κέρκυρα ο οποίος κάνει λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του ενώ εξακολουθεί

να νοσηλεύεται, όπως υποστηρίζει, με αδυναμία στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες.
Ο Σπύρος Σκιαδόπουλος που δήλωσε ότι είχε σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό του για κορονοϊό, φέρεται να είναι είναι αυτός που κατηγορείται ότι παραβίασε την σειρά προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς στην Κέρκυρα, κάνοντας τα εμβόλια σε φίλους του και γνωστούς του. Ο Βασίλης Κικίλιας τον αντικατέστησε αμέσως.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ασθένεια του γιατρού.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία” δεν αποτελούσαν προτεραιότητα.
“Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του… κόπηκαν τα πόδια”, υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η αποκάλυψη του γιατρού για το πώς κυκλοφόρησε η είδηση. Όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του τοπικού μέσου ενημέρωσης που αποκάλυψε την ασθένεια του γιατρού είναι ο ίδιος που εμβολιάστηκε κατά παρέκκλιση της σειράς που έχουν ορίσει οι λοιμωξιολόγοι. Ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος, είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Η κατάσταση της υγείας του
Ο γιατρός από χτες έχει υποβληθεί σε αρκετές εξετάσεις οι οποίες έως τώρα είναι καθαρές ενώ σήμερα κατάφερε να κουνήσει λίγο τα δάχτυλα των ποδιών του και να τα λυγίζει ελάχιστα ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να σηκωθεί.
Ο κ. Σκιαδόπουλος σε αποκλειστικές δηλώσεις σήμερα το πρωί στο Corfutvnews και στον Διονύση Μάμαλο αναφέρθηκε στο χρονικό της περιπέτειας που έζησε με την υγεία του. Τόνισε ότι την Δευτέρα το πρωί στις 8:45 έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου της Phizer. Έμεινε στον χώρο έως της 9.30 και έφυγε συνεχίζοντας κανονικά τις δουλειές. Το βράδυ όπως είπε αισθάνθηκε μια κακουχία σαν μια βαριά γρίπη.
Το πρωί της Τρίτης 07:05 ξύπνησε να πάει στην δουλεία αλλά η μέση του και τα πόδια του ήταν παράλυτα. Αμέσως πήρε τον ΕΟΔΥ όπου τον προέτρεψε να πάει στο Νοσοκομείο. Κάλεσε το 166 ήρθε το ασθενοφόρο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ως τώρα οι εξετάσεις είναι καθαρές και θα οδηγηθεί σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνει μια ακόμα εξέταση.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι πόνοι ήταν έντονοι στην μέση και τα πόδια έως χτες ενώ σήμερα κούνησε λίγο τα δάχτυλα και λύγισε ελαφρώς τα πόδια του χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να σηκωθεί.
Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του πριν το εμβόλιο, ο κ. Σκιαδόπουλος είπε ότι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Ούτε κάποιο υποκείμενο νόσημα, μόνο ένα πρόβλημα με το αναπνευστικό, οποίο δεν συνδέεται. Κλείνοντας πάντως προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας ότι είναι η μοναδική λύση έτσι ώστε να έχουμε ανοσία και να βγούμε καθαροί από αυτή την περιπέτεια της πανδημίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου