Saturday, 27 July, 2024

Κατασκευάστηκε γέφυρα για Ν. Πήλιο αλλά… κάτοικοι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατασκευή σιδερένιας γέφυρας Belley με υλικό και τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού

και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως κάτοικοι στα Καλά Νερά παραμένουν χωρίς προσβασιμότητα στα σπίτια τους.

Το τμήμα του οδικού δικτύου από τα Καλά Νερά Βόλου προς Νότιο Πήλιο ήταν κομμένο στα δύο μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά να παραμείνουν αποκλεισμένα χωρίς νερό και ρεύμα για περισσότερα από τέσσερα εικοσιτετράωρα.

Η σιδερένια γέφυρα Belley μπορεί να κατασκευάστηκε και να παραδόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε λιγότερο από δύο ημέρες, όμως κάτοικοι που έχουν τα σπίτια τους λίγα μέτρα παραδίπλα -πάνω στον δρόμο-, έχουν μείνει χωρίς προσβασιμότητα. Αυτό συνέβη διότι τα ορμητικά νερά μετατόπισαν την κοίτη του ρέματος Μπελεγρίνος, και τώρα τα νερά καταλήγουν σε φράχτες τουλάχιστον τεσσάρων κατοικιών στη σειρά.

«Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε μόνοι μας σκαλοπάτια για να πλησιάσουμε, μέχρι να μας πουν τι θα κάνουν με την προσβασιμότητα στα σπίτια μας. Έχει ένα κομμάτι ενός μέτρου αλλά είναι σε σημείο κομμένου δρόμου, οπότε υπάρχει κίνδυνος. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουμε ενημερωθεί για το πώς θα φτάσουμε στα σπίτια μας» αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ένας εκ των κατοίκων.

Το ThessToday.gr συνομίλησε  με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Δανιέλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμος θα καταστρώσει ένα σχέδιο προσβασιμότητας μέχρι να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου