Saturday, 2 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κοντά στα σπίτια η φωτιά στα Μέγαρα. Μήνυμα 112 σε Κανδήλι για εκκένωση

Μεγάλη αναζωπύρωση φωτιάς αυτή την ώρα στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις

δίνουν συνεχή μάχη με τις αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών για εκκένωση προς Μέγαρα.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει και τη Νέα Πέραμο. Στο Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12.00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο από τις σχεδόν 50 εστιες σε Δυτική Αττική και Λουτράκι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λίγο μετά της 11:30 προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.

Στο Λουτράκι το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διηλιστήρια της Μotor oil, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε άλλωστε μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό. Μικρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπαθειες να μην πλησιάσει η φωτια στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Μήνυμα 112 για εκκένωση στην περιοχή Κανδήλι στα Μέγαρα

Μάλιστα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους στο Κανδήλι για εκκένωση. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έχουν σχηματίσει γραμμή άμυνας, ενώ έσπευσαν αστυνομικοί για να βοηθήσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό βρίσκεται και η αύρα της Ελληνικής Αστυνομίας και καταβρέχει τις αυλές των σπιτιών προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες. Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις σε Μάνδρα, Λουτράκι: Καρέ-καρέ η μάχη να μην πλησιάσει η φωτιά τα διυλιστήρια.

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής από την Πολιτική Προστασία στις 11:10 ανέφερε «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζώη Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα». Για αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου